«The Good American» του Friedrich Moser, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

14:47 18/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τo αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «The Good American» του Friedrich Moser, που εκθέτει τα στελέχη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, η οποία προτίμησε τα χρήματα από την τέλεια εναλλακτική λύση στη μαζική παρακολούθηση, θα προβληθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ο προγραμματιστής Μπιλ Μπίνεϊ, επινόησε το ThinThread, ένα πρωτοποριακό σύστημα παρακολούθησης, βασισμένο σε νόμιμους

τρόπους συλλογής στοιχείων, προβλέποντας επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, στο οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί η τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου o Μπιλ Μπίνεϊ, ο καλύτερος Αμερικανός αποκρυπτογράφος, μαζί με μια μικρή ομάδα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αρχίζει να αναπτύσσει ένα επαναστατικό πρόγραμμα παρακολούθησης. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να εντοπίσει οποιοδήποτε ηλεκτρονικό σήμα εκπέμπεται από τη γη, «φιλτράρει» για στόχους, βγάζει αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο και όλα αυτά, χωρίς να εισβάλλει στην ιδιωτική ζωή και να αντίκειται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα ήταν τέλειο, εκτός από μία λεπτομέρεια: είναι πάρα πολύ φτηνό και έτσι η φιλάργυρη διοίκηση της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας το διέκοψε απότομα, μόλις τρεις βδομάδες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα που άλλαξε τον κόσμο.

Στον απόηχο της επίθεσης, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας αρχίζει τη μαζική παρακολούθηση των Αμερικανών, ενώ ο Μπιλ Μπίνεϊ φεύγει από τον οργανισμό. Ένας φίλος του αναλαμβάνει τη δουλειά και καταφέρνει να αναβιώσει το πρόγραμμα για μία δοκιμαστική λειτουργία, με βάση τα δεδομένα που ήταν γνωστά πριν από την 11η Σεπτεμβρίου. Μόλις ξεκινάει το πρόγραμμα να τρέχει, αμέσως αρχίζουν να εμφανίζονται οι τρομοκράτες. Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας αντιδράει και καταστρέφει το πρόγραμμα εντελώς.

Για να δείτε το τρέιλερ πατήστε εδώ.

H ταινία προβάλλεται:

ΑΘΗΝΑ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, 19:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο ΑθηνώνΚυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, 16:00 στον κινηματογράφο Δαναός

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, 21:00 στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Τιμή εισιτηρίου:

6 € (Αθήνα)5 € (Βόλος και Θεσσαλονίκη)

Για περισσότερες πληροφορίες:

CineDocΤηλέφωνο: 210 7211073Τρέιλερ CineDoc 2016 – 2017

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα