Σοκάρει η Άγκυρα: Απαλλάσσει τους παιδεραστές αν παντρευτούν το θύμα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Όλο τον κόσμο εναντίον του θέλει μάλλον να στρέψει ο Ερντογάν με τις αποφάσεις που προκαλούν αγανάκτηση και θυμό. Χθες βράδυ, το κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο που επιτρέπει την αναστολή της καταδίκης ενός άνδρα για σεξουαλική επίθεση εναντίον ανηλίκου, εφόσον διαπράχθηκε «χωρίς τη χρήση βίας, απειλής η οποιασδήποτε άλλης μορφής παραβίασης της θέλησης» του θύματος, αρκεί ο παιδεραστής να το παντρευτεί! Η κυβέρνηση που στηρίζει την απόφαση, δηλώνει πως στόχος του τραγικού νομοσχεδίου είναι να μην τιμωρούνται τα ζευγάρια, όταν το ένα μέλος είναι

ανήλικο.

Ο Εζγκίρ Εζέλ βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, σχολιάζει στο twitter: «Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης πέρασε νομοσχέδιο που συγχωρεί όσους παντρεύονται το παιδί που βίασαν. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί και κατ’ άρθρο για να επικυρωθεί.»

Από τη μεριά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «ηθελημένα διαστρεβλώνει το θέμα» και υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο έχει αντίθετα στόχο «να προστατεύσει τα παιδιά». «Όταν ένα παιδί γεννιέται από αυτή την ανεπίσημη σχέση, ο γιατρός ενημερώνει τον εισαγγελέα και ο σύζυγος στέλνεται στη φυλακή, προκαλώντας οικονομικές δυσκολίες στη μητέρα και το παιδί. Οι άνδρες αυτοί δεν είναι βιαστές», συνέχισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή το μέτρο αφορά περίπου 3.000 οικογένειες.

Το νομοσχέδιο και οι σκοποί του όπως παρουσιάζονται από την κυβέρνηση, έχουν «σηκώσει» αντιδράσεις, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στις οργανώσεις των υπερμάχων των δικαιωμάτων του παιδιού. Η Ρουχάτ Σενά Ακσενέρ της Διεθνούς Αμνηστίας, εξέφρασε την απογοήτευση της λέγοντας πως «Ο υπουργός Δικαιοσύνης χρησιμοποίησε την έκφραση “σεξουαλική επίθεση χωρίς εξαναγκασμό. Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να προσθέσουμε κάτι άλλο».

Το πρόβλημα με τους γάμους των ανηλίκων είναι μια πραγματικότητα, κυρίως στα ανατολικά μέρη της Τουρκίας. Κορίτσια που πέφτουν θύματα βιασμού, δεν «τολμάνε» να αντισταθούν στις πιέσεις των οικογενειών τους. Η κατώτερη νόμιμη ηλικία γάμου στην Τουρκία είναι τα 17, ενώ μπορεί να κατέβει ένα χρόνο μόνο με δικαστική άδεια.

Το hashtag #ΔενΜπορούμεΝαΝομιμοποιήσουμεΤονΒιασμό, έχει γεμίσει σήμερα το Twitter από πολίτες της Τουρκίας.

Το άρθρο Σοκάρει η Άγκυρα: Απαλλάσσει τους παιδεραστές αν παντρευτούν το θύμα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα