Koμοτηνή:Κάτασπρος ο ορεινός όγκος Ροδόπης και Ξάνθης απαραίτητη η χρήση αλυσίδων

10:28 19/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Άσπρισε ο ορεινός όγκος της Ροδόπης και της Ξάνθης και σήμερα κι άλλοι οικισμοί στα ορεινά χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Συγκεκριμένα:
Στη Ροδόπη, σε ότι αφορά τη χρήση Αντιολισθητικών αλυσίδων, χρειάζονται στο ορεινό δίκτυο του Δήμου Αρριανών και συγκεκριμένα, Οργάνης-Κύμης, Ραγάδας-Εσοχής-Μυρτίσκης-Βυρσίνης-Πάτερμα-Κάρδαμου.
Στο Δήμο Μαρώνειας-Σαππών αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από Νέα Σάντα-Δέρειο,
Νέα Σάντα-Κέχρο-Χλόη, Καμπή Βούρλα, Κάμπος, Κερασιά, Τσούκα,

Χαράδρα, Μοναστήρι και Χαμηλό.
Στην Ξάνθη αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Μύκης. Από το 31ο χλμ μέχρι τον Μεθοριακό Σταθμό του Αγίου Κων/νου. Στην επαρχιακή οδό Λειβαδίτη-Δασικού χωριού Σταυρούπολης.
Στην Επαρχιακή οδό Λυκοδρομίου-Καλλιθέας-Δασικού Χωριού Σταυρούπολης.
Σε ότι αφορά την πεδινή πλευρά αυτή τη στιγμή το θερμόμετρο δείχνει κοντά στους 3 βαθμούς Κελσίου. Καλύτερη εικόνα ωστόσο για τα φαινόμενα που θα επικρατήσουν, θα υπάρχει το μεσημέρι.
Αυτή τη στιγμή χιονίζει σε ορεινή και πεδινή Ροδόπη και σύμφωνα με τον προϊστάμενο της πολιτικής προστασίας ΑΜ-Θ, Κώστα Χουβαρδά, η χιονόπτωση θα συνεχισθεί με διακοπές κατά διαστήματα, μέχρι το βράδυ.
Το σύνολο των μηχανημάτων του νομού, Δήμων και Περιφέρειας ρίψεις αλατιού και αποχιονισμού, είναι σε εγρήγορση και οι αρμόδιοι φορείς σε διαρκή συντονισμό για να κρατηθεί το οδικό δίκτυο ανοικτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα