Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Πούτιν σε Αθήνα – Άγιον Όρος (video)

20:53 28/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκτενείς αναφορές γίνονται στα περισσότερα ξένα πρακτορεία ειδήσεων αλλά και τηλεοπτικά δίκτυα για την επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα και την Αθωνική Πολιτεία. Στο επίκεντρο βάζουν τις δηλώσεις Πούτιν κατά της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας σε χώρες της Ευρώπης, την προώθηση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, αλλά και της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τις εξαγγελίες του Ρώσου προέδρου όσον αφορά τις οικονομικές συμφωνίες

με τη χώρα μας.

Αυτό όμως που ξεχώρισε ήταν οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου για το θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας και για την προειδοποίησή του προς την Ρουμανία και την Πολωνία στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε πως η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην ανατολική Ευρώπη, είναι μια πραγματική απειλή για τη Ρωσία» είπε στο δελτίο ειδήσεων του το Russia Today.

«Από την Ελλάδα, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε την πιο αιχμηρή προειδοποίηση μέχρι σήμερα, τονίζοντας πως η Ρουμανία και η Πολωνία ίσως να αντιμετωπίσουν αντίποινα, εξαιτίας της αντιπυραυλικής ασπίδας» είπε το CNN.

Για θρησκευτική διπλωματία κάνει λόγο η γαλλική Le Figaro: «Ο Πούτιν τείνει το χέρι του στους Έλληνες ορθόδοξους αδερφούς του στον Άθω», αναφέρει ο τίτλος του άρθρου που είναι αφιερωμένο στην επίσκεψη του Ρώσου προέδρου… «Διαμέσου της θρησκευτικής διπλωματίας επιδιώκει να βάλει σφήνα στην Ευρώπη ενώ η Αθήνα είναι κατά των κυρώσεων της ΕΕ στη Μόσχα» προσθέτει στο κείμενο…

Η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσία αναφέρεται αναλυτικά σε όλα τα διεθνή μέσα.

«Ο κύριος Τσίπρας τόνισε πως οι κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας δεν είναι προς το συμφέρον της ασφάλειας στην Ευρώπη» αναφέρθηκε στο δελτίο του το CNN.

Στις οικονομικές συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας επικεντρώνεται σε άρθρο της στην ιστοσελίδα της η Deutsche Welle. «Ο Πούτιν υπογράφει οικονομικές συμφωνίες με την Ελλάδα», αναφέρει ο τίτλος ενώ στο κείμενο γίνεται λόγος για την ανανέωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ανάλογο είναι και το άρθρο στο Politico που μιλά για ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας- Ρωσίας.

«Μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Πούτιν στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η χώρα του θα μπορούσε να γίνει μια γέφυρα – φιλίας μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ» είπε το BBC ενώ η Wall Street Journal αναφέρει: «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στοχεύει στο να ανανεώσει τους δεσμούς κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα», με το άρθρο να αναφέρεται στις επικεντρωμένες στα ενεργειακά και επενδύσεις συνομιλίες και να τονίζεται πως η Ελλάδα έχει στενές σχέσεις με τη Ρωσία.

Πηγή: ΕΡΤ
Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

The post Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Πούτιν σε Αθήνα – Άγιον Όρος (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα