ANSA: Έξι άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί κάτω από τη χιονοστιβάδα

13:11 20/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έξι άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί, μετέδωσε πριν από λίγο το ιταλικό πρακτορείο Ansa. Εντοπίστηκαν από διασώστες μετά τις ολονύκτιες προσπάθειες στο ξενοδοχείο Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα και κατολίσθηση λόγω των σεισμών στο ορεινό Αμπρούτζο. Από την Τετάρτη αναζητώνται 25 – 29 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και τέσσερα παιδιά, ενώ έχουν ανασυρθεί τέσσερις νεκροί.

Για τον απεγκλωβισμό των 6, ζητήθηκε η βοήθεια ελικοπτέρων από την πόλη της

Πεσκάρα, τα οποία μεταφέρουν και ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση περιστατικών υποθερμίας καθώς οι άνθρωποι αυτοί είναι εγκλωβισμένοι σχεδόν 48 ώρες παγιδευμένοι μέσα στο χιόνι.

Οι διασώστες είχαν εκφράσει ελπίδες ότι θα έβρισκαν εγκλωβισμένους εν ζωή μέσα σε κάποιο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με τους επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης, υπάρχουν περιθώρια επιβίωσης μέχρι και τρεις ημέρες, εάν υπάρχει αρκετό οξυγόνο, παρά το πολικό κρύο στο βουνό Γκραν Σάσσο και την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες καθώς και ο πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση αν και στο τέλος της δίκης, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

Σχετική είδηση:Ιταλία: Απεγνωσμένες προσπάθειες για επιζώντες στο ξενοδοχείο της κόλασης (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα