Κ. Αγοραστός: Να λειτουργήσει άμεσα το φράγμα της Μεσοχώρας

13:06 20/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολλά είναι τα οφέλη που θα προκύψουν από την άμεση λειτουργία του φράγματος στη Μεσοχώρα, ενώ εξίσου σημαντικές θα είναι και οι ζημιές για την ΔΕΗ από τη μη ολοκλήρωση των έργων, τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός σε συνάντηση που είχε σήμερα με την διοίκηση της ΕΤΕΔΕΗ Λάρισας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός το έργο αυτό ωφελεί τους πάντες. «Την Περιφέρεια,

τη ΔΕΗ και την διαχείριση των υδάτων. Το νερό είναι το «Blue Chip» της εποχής. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας κάναμε όλες τις κινήσεις που απαιτούνταν και προς τη Δικαιοσύνη, αλλά και το αρμόδιο υπουργείο, στο οποίο και καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλοθι για να καθυστερεί και η ΔΕΗ θα εγγράψει στον ισολογισμό της παθητικό 511 εκ. ευρώ από την μη λειτουργία του έργου. Το έργο είναι έτοιμο και πρέπει να λετουργήσει».
Από την πλευρά τους ο πρόεδρος της ΕΤΕΔΕΗ Β. Μητροδήμος και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Γ. Φώλιας, ζήτησαν από τον περιφερειάρχη να διοργανωθεί μια πανθεσσαλική σύσκεψη στην Περιφέρεια με αποκλειστικό θέμα τη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας.
Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΕΤΕΔΕΗ Γ. Φώλιας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το κέρδος για το κράτος από τη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας θα ανέρχεται στα 40 εκ. ευρώ το χρόνο, ενώ θα βοηθήσει σημαντικά την Θεσσαλία σε ζητήματα που έχουν σχέση με την παραγωγή ρεύματος βοηθώντας παράλληλα και στη μείωση των εισαγωγών ρεύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα