Κεφαλονιά-Δ.Γεωργόπουλος: «Διώκουν» ΕΛΜΕ και αλληλεγγύη-Κόβουν στη μέση τις αίθουσες

13:09 20/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Στο 1ο γυμνάσιο Αργοστολίου αξίζει ένα σύγχρονο και παιδαγωγικά σωστό σχολικό περιβάλλον» επισήμανε με σημερινή συνέντευξη του στην ΕΡΤ Ζακύνθου ο πρόεδρος του δ.σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλος.

Όπως υποστήριξε, η μετεγκατάσταση του μέχρι πρότινος συστεγαζόμενου 1ου ΓΕΛ Αργοστολίου στο «Φαραώ», έδινε τη δυνατότητα «απλώματος» του 1ου Γυμνασίου, που λειτουργούσε σε «ασφυκτικές» συνθήκες και οι αρμόδιοι φορείς, που ανήκουν στην γενική ευθύνη είτε της κεντρικής κυβέρνησης είτε της τοπικής διοίκησης, όφειλαν να ανταποκριθούν

σε πάγια αιτήματα της ΕΛΜΕ-ΚΙ, των διδασκόντων, των γονέων και άλλων φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επιπλέον, διευκρίνισε, πως θα έπρεπε να υπήρχε ο απαραίτητος σχολικός εξοπλισμός από τον ΟΣΚ, αφού ακόμη και πίνακες διδασκαλίας και άλλα υλικά μεταφέρθηκαν στο «Φαραώ», χωρίς να αναπληρωθούν, όμως αυτά ήταν τα οφειλόμενα, πολύ περισσότερο που εκεί θα λειτουργήσει, σε περίπτωση ίδρυσης από την επόμενη σχολική χρονιά, το ειδικό γυμνάσιο Κεφαλονιάς»

Μεταξύ άλλων ο κ.Γεωργόπουλος, ανέφερε ότι:
«Έτσι, θα μπορούσε και θα έπρεπε να γίνει ολοκληρωμένος σχεδιασμός ώστε να είχαν αντικατασταθεί με κατάλληλο υλικό θερμομόνωσης – ηχομόνωσης τα σημερινά απαράδεκτα μεσοχωρίσματα των αιθουσών με χάρμποτ και γυψοσανίδες, που είναι πολύ προβληματικά και που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν επιτρέπουν την απαραίτητη – για τη σωστή διεξαγωγή του μαθήματος – ηχομόνωση των αιθουσών.
Να προωθούνταν η δημιουργία εργαστηρίου φυσικών επιστημών και αμφιθεάτρου, τα οποία υπήρχαν στο παρελθόν αλλά ‘’θυσιάστηκαν’’ προκειμένου να εξευρεθούν επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας.
Επίσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – εκδηλώσεων και ‘’θεματικές αίθουσες’’ για ξένες γλώσσες, ιστορία κλπ, με κατάλληλο οπτικοακουστικό εξοπλισμό, καθώς και εργαστήρια τεχνολογίας και σχεδίου – εικαστικών και να αναμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος ώστε να μπορεί να υποστηρίξει πιο ολοκληρωμένα ανοιχτές και κλειστές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και να επικαιροποιηθούν και υλοποιηθούν παρεμβάσεις που άπτονται της ασφάλειας των μαθητών σε περίπτωση σεισμού ή άλλης έκτακτης ανάγκης».

Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ, «η μόνη εκπαιδευτική χρήση στο σχολείο για το απόγευμα ήταν, μέχρι πρότινος, τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ-ΚΙ, τα οποία και αυτά ‘’στριμώχθηκαν’’ με το αιτιολογικό του περιορισμένου προς διάθεση χώρου, ενώ ποτέ δεν άναψε όλο το χειμώνα καλοριφέρ για να ζεστάνει τους μαθητές και τους πάνω από 20 εθελοντές συναδέλφους ούτε δόθηκε κάποια άλλη λύση στη θέρμανση. Και πώς να γίνει, άλλωστε, όταν το πετρέλαιο στο κανονικό πρόγραμμα του σχολείου φθάνει τώρα για να ανάβει καλοριφέρ μόλις για 3 – 3 ½ ώρες, ενώ το απόθεμα διαρκεί μόλις για τρεις μέρες ακόμη. Επιπρόσθετα, δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για διάθεση καθαρίστριας όπως υπήρχε δέσμευση».

Τέλος, όπως είπε, ο «κάτω από το βάρος αυτών των δεδομένων, πρόσφατα, ενημερωθήκαμε πως μόλις ξεκινήσει η κρατική ενισχυτική διδασκαλία στο χώρο ενδεχόμενα θα πρέπει τα δωρεάν μαθήματα της ΕΛΜΕ-ΚΙ να φύγουν και από εκεί, χωρίς ευτυχώς – μέχρι σήμερα – να υπάρξει άλλη συνέχεια».

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα