4ο περιφερειακό συνέδριο: Η Θεσσαλία θα αναπτυχθεί μέσω του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού

23:08 10/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις επενδύσεις που θα γίνουν σε όλη τη Θεσσαλία το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου στη διάρκεια της συνεδρίας που έγινε στο πλαίσιο του 4ου περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη Θεσσαλία και αφορούσε την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις στο Θεσσαλικό διαμέρισμα.

Το 38% του προϋπολογισμού της περιφέρειας Θεσσαλίας ανήκει στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου, όταν ο μέσος όρος είναι στο 25% στην επικράτεια .Επίσης, ισχυρή δυναμική εμφανίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις,

καθώς οι επιδόσεις τους στη Θεσσαλία είναι διπλάσιες από την επικράτεια. Η μεγάλη χρηματοδοτική πηγή της περιφέρειας προέρχεται από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που αντλούν πόρους και από το κοινωνικό ταμείο.

Τόνισε δε ότι στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας προβλέπονται δράσεις που αποβλέπουν σε τοπική ανάπτυξη, με συνολική χρηματοδότηση πάνω από 10 εκατ. ευρώ, βιώσιμη αστική ανάπτυξη με χρηματοδότηση 27 εκατ. ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις με 37,5 εκατ. ευρώ.

Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου δεν θα έχουν αποτέλεσμα εάν η ίδια η περιφέρεια δεν αναλάβει πρωτοβουλίες, λόγω και της γεωγραφικής της θέσης, που προσδίδει δυνατότητες στη ροή των αγροτικών προϊόντων αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη. Εν ολίγοις ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε τις αναμφισβήτητες δυνατότητες της Θεσσαλίας στον πρωτογενή τομέα και στον τομέα του τουρισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο στις δράσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης αποεπένδυσης αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας κ. Λαμπριανίδης, δράσεις που θα αποφέρουν, σύμφωνα με τον ίδιο στην οικονομία περισσότερα από 3 δις. ευρώ.

Στον σχεδιασμό της αναπτυξιακής στρατηγικής αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στην ίδια συνεδρία ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος είπε ότι μετά από μία μακροχρόνια ύφεση, η Ελλάδα μπαίνει σε φάση ανάπτυξης.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Enterprise Greece αναφέρθηκε αναλυτικά στους υπό ανάπτυξη τομείς, παρουσιάζοντας τη χώρα μέσα από μία ενιαία στρατηγική που επιδιώκει να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις και να αυξήσει τις εισαγωγές.

Η συνεδρία ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις φορέων της Θεσσαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα