Βράβευση για καινοτόμες δράσεις στο Δήμο Χαλκιδέων

22:19 10/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με εφαρμογές που προώθησε ο Δήμος Χαλκιδέων, οδήγησε και στη βράβευσή του με τρία χρυσά βραβεία στην Best City Awards 2017.

Αυτά του απονεμήθηκαν, όπως αναφέρει ο Δήμος: «για το πιλοτικό έργο Smart Cities που υλοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης και περιλαμβάνει συστήματα έξυπνου φωτισμού, έξυπνης στάθμευσης, περιβαλλοντικούς αισθητήρες και αισθητήρες κάδων απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Χαλκιδέων έλαβε χρυσό βραβείο για το σύστημα έξυπνης

στάθμευσης και τα υπόλοιπα δύο (2) χρυσά βραβεία μοιράστηκαν στις εταιρίες της Κοινοπραξίας που έφεραν εις πέρας το πιλοτικό και ειδικότερα στην OTS για την εφαρμογή ParkALot και στον OTE και ΚΑΥΚΑ για το σύστημα έξυπνου φωτισμού».

Από πλευράς Δήμου Χαλκιδέων, αναφέρεταισ τη σχετική ανακοίνωση, «το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, ο οποίος αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους διοργανωτές και στην κριτική επιτροπή, τόνισε ότι η βράβευση αποτελεί ηθική ανταμοιβή και αναγνώριση για την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος να εκσυγχρονίσει τις υποδομές του και να ακολουθήσει τις σύγχρονες επιταγές της τεχνολογικής εξέλιξης. “Ταυτόχρονα” συνέχισε ο Δήμαρχος “δημιουργεί την υποχρέωση να εργαστούμε με μεγαλύτερο ζήλο για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που εύλογα δημιουργούνται επεκτείνοντας και βελτιώνοντας τις υποδομές έξυπνων πόλεων”.

Σχετικές ειδήσεις
Δήμος Χαλκιδέων: O πρώτος Δήμος στην Ελλάδα με σύστημα online πληρωμών

«Έξυπνη πόλη» γίνεται η Χαλκίδα

«Έξυπνες Πόλεις»: Ημερίδα στη Χαλκίδα την Πέμπτη 13 Ιουλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα