Κοζάνη: Γέφυρα ζωής-Δεκατέσσερις οι συμβατοί δότες μυελού των οστών

21:33 10/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ
Δεκατέσσερις συμβατούς δότες μυελού των οστών, μετρά μέχρι σήμερα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης Γέφυρα Ζωής. Σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη η Ιωάννα, με καταγωγή από το Πολυκάστανο του Δήμου Βοΐου Κοζάνης, έδωσε μόσχευμα σώζοντας την ζωή ενός νέου παιδιού που πάλευε με την λευχαιμία. Η ευαισθητοποιημένη εκπαιδευτικός, μαζί με την
οικογένειά της, παρουσία και των παιδιών της, προσέφερε το υπέρτατο δώρο της ζωής, ολοκληρώνοντας την διαδικασία της δωρεάς, ακριβώς ένα χρόνο μετά, από την στιγμή που μπήκε στην λίστα των δωρητών μυελού των οστών.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Θόδωρος Τσαουσίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, μετέφερε στιγμές από την σημαντική στιγμή της διαδικασίας της δωρεάς μοσχεύματος, αναγγέλλοντας και τον 14 συμβατό δότη, ο οποίος είναι ένας νέος 22 ετών φοιτητής στο ΤΕΙ Κοζάνης.

Παράλληλα ο κ. Τσαουσίδης για μια ακόμη φορά ζήτησε την κινητοποίηση των πολιτών στην συλλογική προσπάθεια της συλλογής δειγμάτων σάλιου, για την αναζήτησης συμβατών δοτών μυελού των οστών με την ευχή να αυξηθεί ο αριθμός των δωρητών ζωής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα