Βόζεμπεργκ: Πολεμική πράξη κατά της Ορθοδοξίας η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

16:21 7/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Πολεμική πράξη που στρέφεται κατά της Ορθοδοξίας, αλλά και παραβίαση των κανόνων της ΕΕ, χαρακτηρίζει την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης και προσωπικά του προέδρου της χώρας Τ. Ερντογάν, για τη μετατροπή την Αγίας Σοφίας σε τζαμί για την περίοδο του Ραμαζανιού, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Ενώ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κίνηση αυτή του Τούρκου προέδρου να αποτελεί απάντηση στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική Βουλή.

Δεν

παρέλειψε να αναφερθεί και στην επιθετική πολιτική που ασκεί ο κ. Ερντογάν, στην οποία εντάσσεται και η αποπομπή του “φιλοευρωπαίου” πρωθυπουργού Α. Νταβούτογλου, καθώς επίσης και οι πιέσεις του προς την ΕΕ για την εξασφάλιση βίζας, παρακάμπτοντας τις προϋποθέσεις, αλλά και η εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων κονδυλίων για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Καταλήγοντας, έκανε γνωστό ότι θα απευθύνει την επιστολή και προς την Unesco, με δεδομένο ότι και ο διεθνής οργανισμός έχει αναγνωρίσει την Αγία Σοφία ως κέντρο διεθνούς ενδιαφέροντος και και μουσειακό χώρο μεγάλης τουριστικής επισκεψιμότητας

Keywords
Τυχαία Θέματα