Safe Water Sports: Μια πρωτοβουλία που αξίζει να υποστηριχτεί

15:59 7/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Η κοινωνική μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports, που συστάθηκε με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία, κυρίως σε θέματα αφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων στο νερό και τη θάλασσα, οργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά με θέμα «Η ασφάλεια στην θάλασσα και τα σπορ, στο Κολλέγιο Αθηνών, την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Μια

παρουσίαση απο την εκπαιδευτικό Δέσποινα Σογιούλ εμπνευσμένη απο το νέο παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Ο Χταπόδιος Σέιφ και οι τρεις Θαλασσοφύλακες»

Στο Safe Water Sports πιστεύουν στον εθελοντισμό και όσα αυτός προσφέρει και πρεσβεύει. Στο σωματείο υπάρχει ένα οργανωμένο σώμα εθελοντών που ξεκινά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και το προσωπικό που προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο εθελοντικά για να υποστηρίξει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες.

Οι εθελοντές είναι πολύτιμοι αρωγοί στην καθημερινή και πανελλαδική προσπάθειαγια την επίτευξη του οράματος.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 50,000 Ευρωπαίοι πολίτες (EΕ 27) τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ και σε δραστηριότητες με σκάφη. Ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για τα παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως 18 ετών.

Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής έχει επίσης αποδειχθεί ότι σχετίζονται με τραυματισμούς πολλών διαφορετικών τύπων και μορφών. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές αυτοί οι τραυματισμοί δεν προκαλούνται από ελαττωματικό εξοπλισμό ή υπερβολικά επικίνδυνες συνθήκες, αλλά μάλλον από την λανθασμένη συμπεριφορά των χρηστών. Η θέσπιση και εφαρμογή κανονισμών ασφάλειας και η παροχή σαφών οδηγιών σε όσους ασχολούνται με τα θαλάσσια σπορ και παιχνίδια μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην πρόληψη αυτών των τραυματισμών.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με αφορμή ένα τραγικό γεγονός που συνέβη το καλοκαίρι του 2014 στην Μύκονο και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 10χρονου παιδιού, του Μιχαήλ Πασχαλάκη.

Το Safe Water Sports επιδιώκει την συστηματική και συνεχή ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με στόχο την οργάνωση, τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των πολιτικών ασφάλειας και της ισχύουσας νομοθεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα