Ανοικτό αφήνει η Γεροβασίλη το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος (ΒΙΝΤΕΟ)

14:03 7/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Για το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού όπως και για τη συνταγματική αναθεώρηση μίλησε η Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει συζητηθεί το θέμα στην κυβέρνηση.

Όσο ναφορά στις σκέψεις της κυβέρνησης να καταθέσει σε δημόσιο διάλογο της προτάσεις της για την αναθεώρηση του

Συντάγματος στις 24 Ιουλίου, Eπέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα, τόνισε ότι «η πρόσκληση στον διάλογο θα αφορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά κυρίως την κοινωνία και τους πολίτες».

Όπως επεσήμανε, «πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο διάλογος αυτός να γίνει σε έκταση και βάθος, ώστε να προετοιμάσει τις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το πολιτικό μας σύστημα».

Στην αρχική της τοποθέτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στη συνταγματική αναθεώρηση και τον νέο εκλογικό νόμο είπε: Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καταθέσει σε δημόσιο διάλογο τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος στις 24 Ιουλίου, επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα. Η πρόσκληση στον διάλογο θα αφορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά κυρίως την κοινωνία και τους πολίτες. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο διάλογος αυτός να γίνει και σε έκταση και σε βάθος ώστε να προετοιμάσει τις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το πολιτικό μας σύστημα. Με το ίδιο σκεπτικό η κυβέρνηση θα καταθέσει σύντομα την πρότασή της στο θέμα του εκλογικού νόμου που συνδέεται άμεσα με τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Στόχος μας είναι να υπάρξει ειλικρινής διάλογος και η ευρύτατη δυνατή συναίνεση τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στην κοινωνία«.

Στο ερώτημα αν βάση συζήτησης για τον νέο εκλογικό θα αποτελέσει η απλή αναλογική η κα. Γεροβασίλη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οπως διατύπωσε ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής θα είναι στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής, ένα σύστημα απλής αναλογικής. Η τελική πρόταση της κυβέρνησης δεν έχει διαμορφωθεί».

Όσον αφορά στην κατάργηση του 13ου και 14 ου μισθού η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε το ζήτημα «Εντελώς ανύπαρκτο» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αντί να υπερασπίζεται τα προαναφερθέντα «που δεν απειλούνται από κανέναν», να πάρει θέση για τις ομαδικές απολύσεις, το lock out και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την προσπάθεια να δημιουργηθεί εκ του μηδενός ένα κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων, που αφορά την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στην επόμενη αξιολόγηση», για να τονίσει: «Το ζήτημα αυτό είναι εντελώς ανύπαρκτο. Από πλευράς των θεσμών δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού. Το ζήτημα δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να προκαλέσει δυσαρέσκεια εναντίον της κυβέρνησης και να το αξιοποιήσει πολιτικά ο κ. Μητσοτάκης».

Keywords
Τυχαία Θέματα