Βουλευτές του ΛΑΟΣ διαχωρίζου​ν τη θέση τους απ’ τον Καρατζαφέρ​η;

16:20 10/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Τριγμούς και στο ΛΑΟΣ -τον τρίτο εταίρο της κυβέρνησης Παπαδήμου -προκαλεί το νέο Μνημόνιο και η απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να το καταψηφίσει την Κυριακή στη Βουλή.

Βουλευτές του κόμματός του εκφράζουν πλήρη

διαφωνία, θεωρώντας ότι το κόμμα ανατρέπει όλη τη στρατηγική του, και σκέφτονται πολύ σοβαρά να διαχωρίσουν τη θέση τους.

Ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής Θανάσης Πλεύρης δεν αποκλείουν καθόλου το ενδεχόμενο -κάθε άλλο, μάλιστα- να υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο. Πράγμα που, προφανώς, θα προκαλούσε σχίσμα στο ΛΑΟΣ.

Γράφαμε από χθες στην aixmí.gr ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου, πράγμα που επιβεβαίωσε ο ίδιος πριν από δυο ώρες, σε συνέντευξή του, στην οποία ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι θα καταψηφίσει το νέο Μνημόνιο στη Βουλή.

Παρότι είχε πρωτοστατήσει τον Νοέμβριο στο σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης, στην οποία όρισε και τέσσερα στελέχη του, ήδη από την περίοδο των Χριστουγέννων αναζητούσε οδό απεμπλοκής. Οι δημοσκοπήσεις, που δείχνουν σαφή αποδυνάμωση του κόμματός του, δίνουν την απάντηση στο «γιατί».

Keywords
Τυχαία Θέματα