«Δεν είστε Καθηγητές ρε! Είστε ταγματασφαλίτες του ΔΝΤ»

13:50 10/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Πίστευα ότι πλέον δεν υπάρχουν Έλληνες που δεν συνειδητοποιούν ότι το «αύριο» αυτής της χώρας κρέμεται από μία κλωστή. Πίστευα ότι δεν υπάρχουν πια κάτοικοι αυτής της χώρας που δεν νιώθουν ότι η οικονομική κρίση περνάει και σαρώνει στο πέρασμά της τα πάντα. Και, κυρίως, τις παλιές νοοτροπίες. Την αίσθηση της χαλαρότητας, του «δε βαριέσαι», του «κάτι θα γίνει τελικά και θα ξελασπώσουμε….». Θαρρώ πως δεν υπάρχουν πια Έλληνες που να τρέφουν ψευδαισθήσεις. Που να πιστεύουν ότι οι «πρακτικές” του παρελθόντος θα “διασωθούν”

και θα συνεχισθούν.

Κι, όμως, η πίστη αυτή  θρυμματίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά από τα πλάνα ενός ερασιτεχνικού βίντεο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης:

Είδαμε μια ομάδα φοιτητών που αντιδρά στα νέα μέτρα για τα Πανεπιστήμια να εισβάλει με άγριες διαθέσεις, μέσα στην αίθουσα που συνεδρίαζαν οι Καθηγητές της οργανωτικής επιτροπής, μια και σε λίγες μέρες στο Πανεπιστήμιο θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης.

Οι φοιτητές λοιπόν αυτοί, μαζί με κάποιους (δυστυχώς) Καθηγητές , μπήκαν μέσα στην αίθουσα κι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Αρχικά, εναντίον του νόμου: «Κάτω οι νόμοι και οι κανονισμοί. Κανένα Συμβούλιο δεν θα συγκροτηθεί».

Στη συνέχεια, όμως, προχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Δ.Ν.Τ., των νέων μέτρων , της Τρόϊκας, της πλουτοκρατίας.

Εμπόδισαν τους Καθηγητές να βγουν έξω από την αίθουσα, απαγορεύοντας κάθε συζήτηση μαζί τους…

Μετά από ώρα, και αφού ήταν πια φανερό ότι δεν επρόκειτο να συνεδριάσουν, τους δόθηκε η άδεια και άρχισαν σιγά-σιγά να κατευθύνονται προς την έξοδο.

Εκεί, όμως, τους περίμεναν ορισμένοι φοιτητές για την …τελική φάση της «εκδήλωσης». Χαρακτηρίζοντας τους… «ταγματασφαλίτες του Δ.Ν.Τ.», ζήτησαν επιτακτικά να ομολογήσουν, τι νομίζετε ; Ότι «τα παίρνουν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο….»

Οι καθηγητές αποχώρησαν  και οι φοιτητές θριαμβευτικά  προειδοποίησαν ότι θα … επιστρέψουν στις 15 του μηνός, που έχει οριστεί να γίνουν οι εκλογές για τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης στο Αριστοτέλειο. Και, φυσικά, είναι εύκολο να μαντέψει κανείς τι θα γίνει τότε : Στην καλύτερη περίπτωση θα αρπάξουν την κάλπη, όπως έγινε σε άλλες σχολές, και όπως έχει γίνει στο παρελθόν. Στη χειρότερη θα γίνουν επεισόδια, αν βέβαια κάποιος σκεφτεί και τολμήσει να τους αντισταθεί…..

Η πρώην Αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Αθανασία Τσατσάκου, ήταν από τους αποδέκτες των χαρακτηρισμών και των προπηλακισμών. «Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχθήκαμε αυτή την ψυχολογική βία», μας είπε.

Ακόμη και φέϊγ βολάν έχουν κυκλοφορήσει σε βάρος της ζωής εκείνων που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής. Και αυτή τη συμπεριφορά, οι νέοι άνθρωποι που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμιά  μας, τη θεωρούν όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή τους.

Τις επόμενες μέρες φαίνεται πως θα δούμε ανάλογες – αν όχι χειρότερες- εκδηλώσεις, μια και στα περισσότερα Πανεπιστήμια έχουν ήδη οριστεί οι ημερομηνίες των εκλογώ

Keywords
Τυχαία Θέματα