Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει πίσω τις εξαγγελίες

12:29 9/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και την αποδοχή τους από τους δανειστές μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του STAR «δεν είμαστε αποικία, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει πίσω τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα, ακόμη και αν πιέσουν οι δανειστές. Αυτή τη στιγμή οι δανειστές το ξέρουν και δεν υπάρχει περίπτωση να «παγώσουν» οι παροχες» επεσήμανε διευκρινίζοντας

ότι «τέτοιες πιέσεις δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής, και πως η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να διαθέσει όπως νομίζει τις δαπάνες της και το πλεόνασμα της».

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί νέα μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος. «Σε όλους τους τόνους έχουμε δηλώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε μέτρα 4,2 δισ ευρώ, αυτό που ζητάει το ΔΝΤ, δηλαδή μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος» κι επεσήμανε σχετικά με τη διαπραγμάτευση: «Αν βρεθεί σημείο ισορροπίας δεν θα περιλαμβάνει λήψη μέτρων», προσθέτοντας ότι το το ΔΝΤ ζητούσε λήψη μέτρων και το 2018 και είχε αντιρρήσεις για τον «κόφτη».

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε επίσης ότι «οι δημόσιες δαπάνες είναι θέμα της κυβέρνησης είμαστε πλήρως εντός της συμφωνίας. Τα στοιχεία που υπάρχουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταγράφουν υπεραπόδοση εσόδων και τα 617 εκατ. αποτελεί δαπάνη που δεν θέτει σε κανένα απολύτως κίνδυνο το πρόγραμμα».

Ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τριετίας, όπως έχει πει πολλές φορές ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα