Τσίπρας: Σε ένα χρόνο από τώρα θα εγκαταλείψουμε τα μνημόνια

20:07 26/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Σταδιακά θα αποκλιμακωθούν τα επιτόκια και σε ένα χρόνο από σήμερα θα είμαστε σε θέση να εγκαταλείψουμε τα μνημόνια, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

«Προφανώς δεν θα δουν άμεσα τις αλλαγές, όμως η επανάκαμψη σταδιακά θα μετατραπεί

σε νέες θέσεις εργασίας» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Για την έξοδο στις αγορές δουλέψαμε με σχέδιο, δεν παρασυρθήκαμε & δικαιωνόμαστε από το αποτέλεσμα – Συμμετείχαν ισχυροί διεθνείς επενδυτές.

— Alexis Tsipras (@atsipras) July 26, 2017

Για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την έκδοση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου επανακάμπτει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

«Εμείς κάναμε μία μετρημένη δήλωση ότι η έκδοση των ελληνικών ομολόγων ήταν ανώτερη των προσδοκιών μας και συνεχίζουμε… Χθες απεδείχθη ότι αυτή η εμπιστοσύνη ανακτάται…» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Σήμερα το ομόλογο μειώνει το επιτόκιο του στην αγορά αυτό που λέμε με σεμνότητα είναι ότι κάναμε ένα βήμα όμως δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή του τέλους. Όμως δεν πανηγυρίζουμε. Αυτό που έχει σημασία τώρα δεν είναι να πανηγυρίζουμε. Διότι το κρίσιμο στοιχείο είναι αυτή η πρόσβαση στις αγορές να συνεχιστεί».

Παραλάβαμε τη χώρα χρεοκοπημένη. Σήμερα, 2 χρόνια μετά, όλοι οι δείκτες είναι θετικοί. Πλέον σχεδιάζουμε το αύριο, την Ελλάδα του 2021.
Ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί από τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα ενεργοποιήσει -αντί για τον «κόφτη»- τον «δότη» είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην διαπραγμάτευση, έδωσα και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, με αυτοπεποίθηση και πίστη για να μην ματαιώσω την εντολή των πολιτών.
Ο ελληνικός λαός έχει κρίνει τη διαπραγμάτευση και τον συμβιβασμό. Διότι του δώσαμε τη δυνατότητα να το κάνει μέσω των εκλογών του Σεπτέμβρη.
Δεν μπορεί η μεγάλη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση και πρωτίστως ο λαός μας, να ευτελίζεται στα «εγώ» του καθενός.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της κόντρας με την δικαιοσύνη αναφέροντας πως άλλο ανεξάρτητη και άλλο ανεξέλεγκτη δικαιοσύνη, διευκρινίζοντας οως η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, ενώ υπερασπίστηκε θερμά την επιλογή του γαι την τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα