Τραμπ: Υπέρ του «φυλετικού φακελώματος» ο Αμερικανός μεγιστάνας

12:55 20/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε για ακόμη μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά απο συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS.

O Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αποκάλυψε ότι εγκρίνει την πρακτική του «φυλετικού χαρακτηρισμού», δηλαδή της «στοχοποίησης» συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού από τις αρχές, βάσει τον φυλετικών τους χαρακτηριστικών.

Επί δεκαετίες ολόκληρες, οι Αφροαμερικανοί, οι Λατινοαμερικάνοι, οι μουσουλμάνοι και άλλες μειονότητες στις ΗΠΑ παραπονιούνται για την

πρακτική των αστυνομικών αρχών να χρησιμοποιούν τη φυλή, τη θρησκεία, την καταγωγή ή την εθνικότητα ενός ανθρώπου ως «βάση» για να τον θεωρήσουν ύποπτο για κάποιο αδίκημα.

Ωστόσο ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δεν δίστασε να εκφράσει την επιδοκιμασία του για την πρακτική του «φυλετικού φακελώματος», λέγοντας μάλιστα ότι «δεν είναι και η χειρότερη ιδέα του κόσμου».

Τα προκλητικά σχόλια του εκκεντρικού πολιτικού ειπώθηκαν σε μία συζήτηση σχετικά με την πρόσφατη τραγωδία του Ορλάντο, όπου 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μία τρομοκρατική επίθεση την οποία εξαπέλυσε ένας ακραίος μουσουλμάνος. Στο παρελθόν, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι, εάν εκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο, θα θέσει τα τζαμιά υπό παρακολούθηση.

Με αφορμή τις παλαιότερες δηλώσεις του, ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο να ξεκαθαρίσει μια και καλή εάν εγκρίνει το «φακέλωμα» των Μουσουλμάνων και των ατόμων που προέρχονται από αραβικές χώρες στις ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι είναι ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ως χώρα. Πρέπει να εξετάσουμε την καταγραφή αυτών των χαρακτηριστικών και να ασχοληθούμε με αυτή σοβαρά. Και άλλες χώρες το κάνουν, δεν είναι και η χειρότερη ιδέα του κόσμου. Απεχθάνομαι την ιδέα του «φακελώματος» αλλά πρέπει να φανούμε λογικοί. Προς το παρόν δεν φερόμαστε λογικά», ανέφερε ο συντηρητικός πολιτικός.

Όπως επισήμανε ο Τραμπ, παρόμοιες πρακτικές εφαρμόζονται ήδη από τη Γαλλία και το Ισραήλ. «Στη Γαλλία το κάνουν ήδη. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, κλείνουν και τζαμιά. Μπορεί ο κόσμος να μη μιλάει για αυτά τα μέτρα, ωστόσο έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ στη Γαλλία», τόνισε ο Αμερικανός μεγιστάνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα