Μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο – Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά

11:05 20/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Η προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε δάσος γύρω από τα χωριά Ευρύχου-Σπήλια-Σινάορος που ξέσπασε χθες το απόγευμα, συνεχίζεται.

Σε μια τελευταία εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, τα καναντέρ που βρίσκονται στην Κύπρο από χθες το βράδυ, έχουν ήδη ανεφοδιαστεί με νερό από την περιοχή Μακένζι και βρίσκονται καθ’ οδόν προς την περιοχή της πυρκαγιάς για τις πρώτες ρίψεις νερού, ενισχύονται τα υπόλοιπα κυπριακά και ισραηλινά εναέρια μέσα που μάχονται με τις φλόγες από

το πρωί.

Ο άνεμος, πάντως, που πνέει στην περιοχή δυσκολεύει αφάνταστα των έργο της πυρόσβεσης, αφού ενισχύει τη φωτιά και αναζωπυρώνει περιοχές στις οποίες έχει σβήσει. Όπως ανέφερε το Τμήμα Δασών αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα μέτωπα είναι πολλά και το έργο της πυρόσβεσης καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο με τον άνεμο να αποτελεί «εχθρό» στις προσπάθειες όλων των υπηρεσιών που μάχονται με τις φλόγες.

Tο σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται νοτιοανατολικά του Αγίου Θεοδώρου.

Σοβαρός τραυματισμός

Κατά τις χθεσινοβραδiνές επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς σημειώθηκε ένας σοβαρός τραυματισμός όταν αναποδογυρίστηκε καδενοφόρο όχημα του τμήματος δασών. Ο χειριστής του οχήματος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και η κατάστασή του περιγράφεται ως κρίσιμη. Κάηκε επίσης ολοσχερώς ένα πυροσβεστικό όχημα του τμήματος δασών.

Για την πυρκαγιά στην Ευρύχου φαίνεται να ευθύνεται δωδεκάχρονος. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ανήλικος, ανακρινόμενος, παραδέχθηκε ότι προκάλεσε την πυρκαγιά στην προσπάθεια του να καψαλίσει χόρτα με τη χρήση αναπτήρα, στην αυλή του παππού του.

Keywords
Τυχαία Θέματα