Το μήνυμα Τσίπρα στον Σόιμπλε: Όλοι οφείλουν να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού

16:21 14/12/2016 - Πηγή: Aixmi

«Όλοι οφείλουν να σεβαστούν τις θυσίες» που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία επτά χρόνια, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην ουσία στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , ο οποίος ζήτησε από τους θεσμούς να ελέγξουν αν οι εξαγγελίες της Αθήνας για 13η σύνταξη και «πάγωμα» ΦΠΑ

σε ορισμένα νησιά συνάδουν με το Μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι όλα όσα πράττει η ελληνική κυβέρνηση είναι εντός του πλαισίου της συμφωνίας με τους θεσμούς, και τόνισε πως τόσο η Ελλάδα όσο και οι δανειστές οφείλουν να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε το βάρος του προσφυγικού, σημειώνοντας πως ο ελληνικός λαός έχει σηκώσει στις πλάτες του ολόκληρη την κρίση «στο όνομα της Ευρώπης».

Αφήνοντας αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι μολονότι δεν εκπλήσσεται όταν ακούει αιτήματα από τους «πιο ακραίους των δανειστών», είναι παράλογο τα ίδια επιχειρήματα να ακούγονται από δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

«Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση, είναι ΔΝΤπολίτευση. Είναι η φωνή του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Είναι συμμαχία των προθύμων που για άλλη μια φορά δραστηριοποιείται μπας και προκαλέσει το ενδιαφέρον των εταίρων, αφενός ζητώντας εκλογές, αφετέρου ότι είναι πρόθυμοι να εφαρμόσουν αυτά και ακόμα περισσότερα από αυτά που ζητούν οι πιο ακραίοι εκ των δανειστών μας», είπε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει ορίζονται τετραετίας.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές διέρρεαν ότι η Αθήνα ζητά την γρήγορη τοποθέτηση των θεσμών, σχετικά με το πακέτο των εξαγγελιών Τσίπρα ενώ σημειώνεται ότι η Κομισιόν δεν πήρε αποστάσεις από την παρέμβαση του Σόιμπλε. Πάντως κυβερνητικοί κύκλοι αντιδρούν με ψυχραιμία στις αναφορές του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, αποσαφηνίζοντας πως «δεν υπάρχει διαφωνία… Κι εμείς περιμένουμε να τοποθετηθούν οι θεσμοί για να συζητηθεί και το θέμα του χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα