Πρώην κυβερνήτης του Τέξας και πολιτικός αντίπαλος του Τραμπ, νέος υπουργός Ενέργειας

16:02 14/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Τον πρώην κυβερνήτη του Τέξας Ρικ Πέρι επέλεξε για υπουργό Ενέργειας ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναντ Τραμπ. Ο Πέρι μάλιστα ήταν αντίπαλος του Τραμπ στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών. Αυ΄το που αποτελεί τραγική ειρωνεία σ’ αυτόν τον διορισμό, αν επικυρωθεί από τη Γερουσία, είναι το γεγονός

ότι ο Πέρι θα τεθεί επικεφαλής ενός υπουργείου που στη διάρκεια της εκστρατείας των προκριματικών το 2012 είχε προτείνει την κατάργησή του.

Τότε είχε δηλώσει πως επιθυμεί να καταργήσει το υπουργείο Ενέργειας, όπως και αυτό του Εμπορίου και το Παιδείας.

Μάλιστα, τότε έγινε στόχος αιχμηρής κριτικής καθώς ξέχασε ακόμη και τον τίτλο του υπουργείου του οποίου σήμερα καλείται να ηγηθεί. Αφού ανέφερε το Εμπορίου και το Παιδείας είπε: «Το τρίτο. Δεν θυμάμαι. Συγγνώμη».

Ο Πέρι διεκδίκησε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2012 και το 2016 όπου έχασε από τον Τραμπ τον οποίο είχε «στολίσει» με κοσμητικά επίθετα και άλλους χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τον «καρκίνωμα του συντηρητισμού». Στην κούρσα για την προεδρία με αντίπαλο τη Χίλαρι, ο Πέρι ανακάλεσε και στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα