Ηλεκτρονικό κατάστημα λειτουργεί η Πειραιώς

Τεχνολογικές καινοτομίες όπως ο «Ταμίας από απόσταση», η άμεση ενημέρωση βιβλιαρίου και η άμεση κατάθεση κερματών θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν οι επισκέπτες του πρώτου πλήρως αυτοματοποιημένου, ηλεκτρονικού καταστήματος (e-branch) που ξεκίνησε να λειτουργεί η Τράπεζα Πειραιώς στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας στους Αμπελόκηπους.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης, μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν δύο ακόμη αντίστοιχα καταστήματα στο Χαλάνδρι και

στο εμπορικό κέντρο McArthurGlen στα Σπάτα. Το πλάνο της τράπεζας είναι να ανοίξει σταδιακά και άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα σε επιλεγμένα σημεία εξυπηρέτησης σε πανελλαδική κλίμακα. Τα νέα καταστήματα θα λειτουργούν τις καθημερινές με διευρυμένο ωράριο καθώς και το Σάββατο.

Η πιο ενδιαφέρουσα καινοτομία τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ο «Ταμίας από απόσταση». Παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της τράπεζας να πραγματοποιούν πάνω από 90% του συνόλου των συναλλαγών ενός παραδοσιακού ταμείου με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου ταμία μέσα από video κλήση.

Οι συναλλαγές που μπορούν να πραγματοποιούνται είναι: ανάληψη και κατάθεση μετρητών, ενημέρωση υπολοίπου, κατάθεση επιταγών, μεταφορά χρημάτων για εξόφληση προμηθευτών, πληρωμή λογαριασμών και οφειλών της επιχείρησης, πληρωμή εταιρικών καρτών και δανείων, κ.ά.

Επίσης, παρέχεται, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα για άμεση έκδοση και παραλαβή prepaid gift card (προπληρωμένη κάρτα) από το ειδικό μηχάνημα, άμεση ενημέρωση βιβλιαρίου, απομακρυσμένη εγγραφή στο internet banking, γνωριμία με προϊόντα και υπηρεσίες των διαφόρων συνεργατών της τράπεζας (Exhibition area), πραγματοποίηση συναντήσεων για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον ειδικό χώρο του meeting room, πραγματοποίηση 24/7 καταθέσεων, αναλήψεων και πληρωμών στα μηχανήματα ATM & easypay kiosk που βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο.

Επιπλέον των παραπάνω, για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες προσφέρεται η δυνατότητα για κατάθεση επιταγών στο «Ταμείο από απόσταση», άμεση καταμέτρηση και κατάθεση χαρτονομισμάτων καθώς και άμεση καταμέτρηση και κατάθεση κερμάτων.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα