Ερντογάν: Κάναμε κουρέλια τη Συνθήκη των Σεβρών – Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο νέων Σεβρών

15:43 14/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε ομιλία του προς τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, που μεταδόθηκε ζωντανά, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «η χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία της από τρομοκρατικές οργανώσεις και πρέπει να προχωρήσει σε αντίποινα».

«Απευθύνω έκκληση προς όλους τους πολίτες της χώρας. Ως επικεφαλής του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας καλώ σε εθνική επιστράτευση εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων: PKK,

ISIS, FETO. Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τις εργασίες αυτών των οργανώσεων πρέπει να το αναφέρει στις αρχές ασφαλείας μας» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως συμπλήρωσε με προκλητικό τρόπο: «Αν και δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας, κάναμε κουρέλια τη Συνθήκη των Σεβρών. Και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο νέων Σεβρών. Αυτά που βιώνουμε σήμερα είναι τόσο σημαντικά όσο και κατά την περίοδο της Ανεξαρτησίας μας».

Σημειωτέον ότι η Τουρκία από την αρχή του έτους επλήγη από σειρά αιματηρών βομβιστικών επιθέσεων που αποδίδονται τόσο στους τζιχαντιστές του ISIS όσο και στο PKK. Επιπλέον, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση καταστολής των οπαδών του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο θεωρούν υποκινητή για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ότι παραβίασαν τη συμφωνία εκεχειρίας για το Χαλέπι, αλλά πρόσθεσε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να καταβάλλει προσπάθειες για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου ώστε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της πόλης, κάτι που αναμένεται τελικά να ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη.

Ο Ερντογάν προανήγγειλε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν για το θέμα της Συρίας ενώ περιέγραψε πολύ εύθραυστη την εκεχειρία στο Χαλέπι. Επιπλέον ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία για τη μεταφορά των κατοίκων του Χαλεπίου στην Ιντλίμπ της Συρίας και την Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα