Την κινεζική Πρωτοχρονιά γιορτάζει ο Ηλίας Ψινάκης στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

17:31 11/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Ελλάδα και Κίνα ήρθαν σήμερα πιο κοντά μέσω της ΔΕΘ, στέλνοντας μήνυμα συνεργασίας, στο πλαίσιο της εναρκτήριας τελετής των εορταστικών εκδηλώσεων για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, στη Νότια Πύλη του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η σημερινή τελετή σηματοδοτεί την έναρξη σειράς εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν τον ερχόμενο

Σεπτέμβριο στην 82η ΔΕΘ, όπου η Κίνα θα είναι η τιμώμενη χώρα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε έπαρση των εθνικών σημαιών Ελλάδας και Κίνας, αλλά και ανάκρουση των εθνικών ύμνων τους από τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης. Άγημα του Γ’ Σώματος Στρατού απέδωσε τιμές, ενώ παράλληλα, αποκαλύφθηκε το σύμβολο της ελληνοκινεζικής συνεργασίας.

«Τα ωραία πράγματα στην Ελλάδα αρχίζουν από τη Θεσσαλονίκη» τόνισε με τη σειρά του ο δήμαρχος Μαραθώνα και πρόεδρος της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, κ. Ηλίας Ψινάκης, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης για την ελληνοκινεζική συνεργασία. «Το 2017 είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα μέσω της Κίνας, που θέλει να βοηθήσει και να βοηθηθεί. Πρέπει να την αρπάξουμε» σημείωσε.

Πηγή: seleo.gr, πηγή βίντεο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα