«Τα βρήκαν» για τον ΑΔΜΗΕ κυβέρνηση και δανειστές

21:54 10/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε συμφωνία ήρθαν κυβέρνηση και θεσμοί για τον ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, συμφωνήθηκε το 49% της διαχειριστή δικτύου ρεύματος να διατεθεί σε επενδύτες μέσω του Χρηματιστηρίου και σε επόμενη φάση να αναζητηθεί ενδεχομένως και στρατηγικός επενδυτής.

Σε ό,τι αφορά το μάνατζμεντ, αποφασίσθηκε ότι στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου να οριστεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, ενώ ο πρόεδρος θα συνιστά επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης.

«Αγκάθια» στη διαπραγμάτευση για να

κλειδώσουν τα 13 εναπομείναντα προαπαιτούμενα είναι η πώληση πακέτων «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων σε επενδυτικά κεφάλαια, καθώς και το θέμα του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Τα εν λόγω ζητήματα εξετάζονται αυτή την ώρα στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Υπάρχουν πάντως πληροφορίες ότι υπάρχει σενάριο μετάθεσης της συζήτησης για το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων για τον Ιανουάριο, ώστε η διαπραγμάτευση να γίνει στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.

Τυχόν μετάθεση του θέματος των «κόκκινων» δανείων θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τις τρέχουσες επαφές με τους πιστωτές, επιτρέποντας την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων, η οποία και αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο πριν την έναρξη της αξιολόγησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα