Σπάνιες φωτογραφίες πολεμικών αεροσκαφών με φόντο την Αθήνα

19:55 13/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Αναστάτωση σε πολλούς Αθηναίους προκάλεσε ο σχηματισμός πολεμικών αεροσκαφών που πέταξε σε χαμηλή πτήση πάνω από την Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2016», διέλευση μικτού σχηματισμού αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advance της Πολεμικής Αεροπορίας και F-15E Strike Eagle των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης [United

States Air Forces in Europe (USAFE)] πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Αμερικανοί πιλότοι είχαν ζητήσει να πετάξουν στον αττικό ουρανό προκειμένου να δουν από ψηλά την Ακρόπολη και να βγάλουν φωτογραφίες. Έτσι «οργανώθηκε» η πτήση, ώστε οι Έλληνες πιλότοι από τα F-16 να φωτογραφίσουν τα αμερικανικά μαχητικά πάνω από τον Παρθενώνα.

Τα αεροπλάνα ξεκίνησαν από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, και μετά από πτήση πάνω από τον Κορινθιακό κόλπο έφθασαν πάνω από την Αθήνα. Η χαμηλή τους διέλευση πάντως προκάλεσε αναστάτωση στους ανύποπτους Αθηναίους για το τι συνέβαινε.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα βλέπουμε τα τέσσερα αεροσκάφη να πετούν σε άψογο κλειστό σχηματισμό πάνω από την Αθήνα. Τη σκηνή καταγράφει ένα διθέσιο F-16, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση με φωτογράφο.

Οι φωτογραφίες κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου, με τα μαχητικά πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Δείτε τες:

Keywords
Τυχαία Θέματα