Σε ασκήσεις γιόγκα δημοσίως επιδόθηκε ο πρωθυπουργός της Ινδίας

13:44 21/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Με αφορμή την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, δεν δίστασε να κάνει τις ασκήσεις του ενώπιον πολυπληθούς κοινού, στο Νέο Δελχί.

«Η γιόγκα είναι κάτι περισσότερο από σωματική άσκηση. Δεν γιορτάζουμε απλώς μια ημέρα. Εκπαιδεύουμε τον ανθρώπινο νου να ανοιχτεί σε μια νέα εποχή ειρήνης», δήλωσε ο Μόντι, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής μιας συνεδρίας γιόγκα στο Νέο Δελχί, η οποία έχει προσελκύσει περισσότερους από 35.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές και

στρατιώτες.

Το κέντρο του Νέου Δελχί μετατράπηκε σε μια θάλασσα από πολύχρωμα στρώματα χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι προσβλέπουν με τη συμμετοχή τους, κατά την 35λεπτη συνεδρία γιόγκα, σε μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Σχολεία, στρατώνες και φυλακές είχαν κληθεί να τιμήσουν την σημερινή ημέρα, ενώ πανό και αφίσες στους δρόμους καλούσαν τους κατοίκους να κατέβουν στα πάρκα για μια συνεδρία γιόγκα ή να μετάσχουν στην 35λεπτη συνεδρία στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο ινδουιστής εθνικιστής πρωθυπουργός ίδρυσε μάλιστα υπουργείο για την προώθηση της γιόγκα, της αγιουρβέδα και άλλων παραδοσιακών θεραπειών, ενώ έχει καθιερώσει δωρεάν μαθήματα για τα τρία εκατομμύρια των υπαλλήλων της κυβέρνησής του και τις οικογένειές τους.

Θρησκευτικές μειονότητες κατηγορούν ωστόσο την κυβέρνηση του Μόντι ότι προωθεί μία φιλο-ινδουϊστική ατζέντα στην επισήμως κοσμική Ινδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα