Ανοιχτή επιστολή στον Λάμπη Ταγματάρχη

email αναγνώστη

Αγαπητέ Λάμπη,

Επειδή γνωριζόμαστε από την εποχή που είχαμε και οι δύο μαύρα μαλλιά και ήμασταν και οι δύο νέοι και ωραίοι, επίτρεψε μου να σου μιλώ στον ενικό και ας μη συμβαδίζει με το πρωτόκολλο. Άλλωστε εδώ που τα λέμε οι επαναλειτουργήσαντες την ΕΡΤ προ καιρού έχουν σπάσει το πρωτόκολλο.

Και έρχομαι στο προκείμενο.

Στις 18 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη

το κανάλι που διευθύνεις παρουσίασε στην εκπομπή ON ERT της Χρονά Ελένης και Ροδίτη Ανδρέα, και γύρω στο 13 λεπτό της εκπομπής, το θέμα του πλοίου της Γάζας που απέπλευσε στις 18 Ιουνίου για την «πολιορκούμενη» Γάζα προκειμένου να προσφέρει και καλά ανθρωπιστική βοήθεια κλπ.

Και ναι μεν ο κύριος Πισσίας έλεγε τα δικά τους ως είθισται, ως όφειλε και ως είχε υποχρέωση, οι δύο δημοσιογράφοι (?) σου εκτός του ότι ήταν εκτός τόπου και χρόνου ήταν (πως το πω τώρα ευγενικά) τουλάχιστον ανακριβείς, μάλλον θα πω την αλήθεια είπαν χοντρά ψέματα.

Για να δούμε μερικά από τα μαργαριτάρια της εκπομπής και θα ξεκινήσω ως ιππότης από την κυρία Χρονά. Λέει λοιπόν η Κυρία Χρονά:

12 43-«Οι κατακτητές και δεσμώτες» βέβαια το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει αποσυρθεί από τη Γάζα από τον Αύγουστο το 2005 (μαζί με 4 οικισμούς στη Βόρια Δυτική Όχθη) και δεν υπάρχει ούτε ένας ισραηλινός εκεί, μάλλον είναι λεπτομέρεια.

13:09-«Στερούνται όχι μόνο την ελευθερία τους αλλά στερούνται τα βασικά τροφή και φάρμακα». Το ότι κάθε μέρα περνάνε στη Γάζα από το Ισραήλ 400 με 500 φορτηγά με φάρμακα τρόφιμα τσιμέντα και ότι άλλο χρειάζεται ένας λαός, είναι λεπτομέρεια. Όπως λεπτομέρεια είναι οι 1050 κάτοικοι της Γάζας που περνάνε καθημερινά στο Ισραήλ για ιατρική περίθαλψη

13:12-«Στερούνται τα πάντα υπηρεσίες αγαθά, νερό υγεία, τα πάντα» Το γεγονός ότι το νερό καθώς και το ηλεκτρικό ρεύμα το παρέχει το Ισραήλ, και πολλές φορές το «τρώει φέσι» μάλλον είναι λεπτομέρεια.

20¨58- Μιλάμε για τον Παλαιστινιακό λαό ο οποίος επί 62 χρόνια ζει σε καθεστώς κατοχής.

Τι να πρώτο θαυμάσω. Ότι η Γάζα και η Δυτική όχθη κατελήφθησαν το 1967 δηλαδή πριν 38 χρόνια. Ότι το Ισραήλ είναι 68 χρόνων κράτος και όχι 62; Τέλος θέλω να μου εξηγήσεις κάτι πολύ σοβαρό ενώπιον των ταξιδιών τον Ιούλιο στο Ισραήλ των κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου.

Αν θεωρείται, ως κρατική τηλεόραση, ότι η κατοχή είναι από το 1948 αυτό θα πει ότι αντιτίθεστε στην ύπαρξη του κράτους αναρωτιέμαι αν αυτή είναι και η επίσημη Ελληνική θέση; Εκτός βέβαια και αν αυτό ήταν ένα επιπλέον μαργαριτάρι αμάθειας της κ. Χρονά.

23:08 – «Άκουσα και για ένα υπόγειο τούνελ που φτιάξανε…» Ε τώρα τι να πω ότι η κυρία είναι άσχετη με το θέμα Μέση Ανατολή; Άκουσε προφανώς έτσι στο κομμωτήριο για κάποιο τούνελ.

Ερώτηση στη κυρία Χρονά : Αλήθεια ξέρετε κατά που πέφτει η Γάζα;

Πάμε τώρα στον κ. Ροδίτη.

Καταρχάς μία γενική παρατήρηση στον κ. Ανδρέα Ροδίτη: Μάθετε επιτέλους τις διαφορές μεταξύ Ισραηλιτών Εβραίων και Ισραηλινών. Πιστέψτε με ότι μαθαίνοντας τις διαφορές δεν θα φαίνεστε τόσο αδιάβαστος.

14:23 – Βέβαια το μαργαριτάρι της εκπομπής ή αν θέλεις ο «πολυτιμότερος » δεν ξέρω πώς να το προσδιορίσω, είναι ο Ανδρέας Ροδίτης ο οποίος «δεν μπορεί να ξεχάσει τον διεμβολισμό στο καράβι για τη Γάζα το 2008.» Ναι Λάμπη μου τον διεμβολισμό. Δηλαδή ερωτώ ως συνάδελφος δημοσιογράφος επί 35 χρόνια τι άλλο έπρεπε να κάνει ή να πει για να θεωρηθεί αναξιόπιστος. Διεμβολισμός; Θυμάσαι εσύ διεμβολισμό;

26:02-« [οι Παλαιστίνιοι] προϋπήρχαν των Ισραηλιτών» Εδώ έχει απόλυτο δίκιο, διότι υπήρχε κράτος που λεγόταν Παλαιστίνη από παλιά, χωρίς σύνορα βέβαια, χωρίς νόμισμα βέβαια, χωρίς ηγέτη βέβαια και χωρίς γλώσσα βέβαια, με άλλα λόγια δεν υπήρξε ποτέ Παλαιστινιακό κράτος , κατά τα άλλα οι Παλαιστίνιοι ήταν εκεί πριν ήταν εκεί πριν τους Ισραηλίτες!!!!

35:16 – «Θα πρέπει να σας αποχαιρετίσουμε και να πούμε πως μας άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που τα είπατε» Άμα μία εκπομπή είναι τόσο μονόπλευρη βεβαίως και αρέσει πως τα είπε η άλλη η πλευρά.

Έπαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά ότι τις ανακρίβειες του κ. Πισσία δεν τις λαμβάνω υπόψη μου καθότι είναι ταγμένος σε μία πλευρά και δεν το κρύβει, όπως θα ήταν και ένας εκπρόσωπος του Ισραήλ φαντάζομαι, αλλά οι δημοσιογράφοι (?).

Και για να μη μακρηγορώ Λάμπη μου, μου έκανε εντύπωση πως κανείς από τους δύο δημοσιογράφους (?) δεν είπε κουβέντα για τον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας από τους αδελφούς άραβες της Αιγύπτου.

Δεν περίμενα από την νέα ΕΡΤ που επαναλειτούργησε από την «Πρώτη Φορά Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ» κάποια έστω και υποτυπώδη αντικειμενικότητα, αλλά ομολογώ πως το περίμενα από εσένα.

Τέλος όπως μας πληροφόρησε ο κ. Ροδίτης λόγω επικαιρότητας το ντοκιμαντέρ για τη Γάζα του Αυγερόπουλου δεν θα μεταδοθεί. Και μετά μου λες ότι ο Θεός των Εβραίων δεν είναι φιλεύσπλαχνος. Εδώ τους γλύτωσε από δεύτερο μαρτύριο.

Όπως πάντα
Ζαν Κοέν

Υ.Γ. Για λόγους αισθητικής και μόνο πες της κ. Χρονά να μαζέψει το ντεκολτέ της, δεν είναι κοριτσάκι για να το θαυμάζουμε. Η κ. Χρονά έχει τα χρονάκια της και ενοχλεί αισθητικά.Ζ.Κ.

The post Ανοιχτή επιστολή στον Λάμπη Ταγματάρχη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα