«Όχι» στο Grexit λένε οι Γάλλοι

12:36 21/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Η πλειονότητα των Γάλλων σε ποσοστό 53% αντιτίθεται στον αποκλεισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop που έγινε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Journal du Dimanche (JDD).

Στο ερώτημα: «Εσείς προσωπικά, στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν κατάφερνε να μειώσει το χρέος

της και το έλλειμμά της, θα τασσόσασταν υπέρ ή κατά του αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη;«, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε κατά, ενώ το 46% υπέρ.

Η δημοσκόπηση αυτή, δείχνει μια αντιστροφή της τάσης, καθώς σε ανάλογη σφυγμομέτρηση τον Νοέμβριο του 2011, το 73% των ερωτηθέντων τασσόταν υπέρ του αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ το 27% κατά.

Επίσης τον Ιούνιο του 2012, το 65% τασσόταν υπέρ του αποκλεισμού, έναντι του 35% που ήταν κατά.

Αντίθετοι στον αποκλεισμό της Ελλάδας δηλώνουν στην μεγάλη πλειονότητά τους οι υποστηρικτές του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (ποσοστό 68% τάσσεται κατά έναντι 31% που είναι υπέρ), ενώ οι υποστηρικτές του κυρίου κόμματος της αντιπολίτευσης, «Οι Ρεπουμπλικάνοι», τάσσονται σε μικρή πλειοψηφία υπέρ του αποκλεισμού (51% έναντι 47% που τάσσεται επίσης κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου).

Υπέρ τάσσονται οι υποστηρικτές του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου σε ποσοστό 73%, με μόνον ένα 27% από αυτούς να τάσσεται κατά.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς στις 19 και στις 20 Ιουνίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 958 ανθρώπων ηλικίας 18 ετών και άνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα