Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

08:25 15/7/2015 - Πηγή: Aixmi
Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα με αφορμή τα νέα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν στη Βουλή, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ -ΟΤΑ κήρυξαν για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία.Σε
24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο Μετρό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί. Κανονικά θα λειτουργήσουν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ.Κλειστά θα είναι και τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στις 11:00 είναι προγραμματισμένη απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις 19:00 συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Στις 19:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Επίσης, στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), στην Ομόνοια.

ΠΟΕ- ΟΤΑ: «Βαρέλι δίχως πάτο η λιτότητα – απεργούμε όταν θα ψηφίζονται τα μέτρα»

«Λίγες μόνο ημέρες μετά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, όπου το 62% των Ελλήνων ψήφισε «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα, διαπιστώνουμε πως το δημοψήφισμα ήταν σαν να μην έγινε ποτέ», επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

ΠΦΣ: «Ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς»

«Θεωρούν τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις, την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν», αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σημειώνοντας ότι «οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο, παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεοκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών».

Ο ΠΦΣ θεωρεί «περίεργο» να επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία, «ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς και των ακριτικών περιοχών» και « απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος».

Keywords
Τυχαία Θέματα