Τα… πολυεργαλεία του Παναθηναϊκού!

01:45 15/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Το φετινό ρόστερ του «τριφυλλιού» έχει ποσότητα, έχει ποιότητα και δίνει την ευκαιρία στον Αναστασίου να βρίσκει τη λύση σε κάθε πρόβλημα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει του παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε περισσότερες από μία θέσεις!

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία για τα ματς του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ στα τέλη

του μήνα. Οι «πράσινοι» γύρισαν στην Ελλάδα μετά το τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, εκεί όπου εκτός απ’ τα αγωνιστικά συμπεράσματα για το τι περιμένουμε να δούμε απ’ τον φετινό Παναθηναϊκό, βγήκαν και ατομικά. Και η αλήθεια είναι πως το φετινό ρόστερ του «τριφυλλιού», εκτός από τη δεδομένη ποιότητα, δίνει την ευκαιρία στον Αναστασίου να βρίσκει τις λύσεις ανάλογα την περίσταση. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε περισσότερες από μία θέσεις. «Πολύεργαλεία» που συνηθίζουμε να λέμε. Πολυθεσίτες, αν προτιμάτε. Το gazzetta.gr σας τους παρουσιάζει.

Γιώργος Κουτρουμπής (κεντρικός αμυντικός / αμυντικός μέσος)

Τον είδαμε στο φινάλε της περσινής σεζόν να τον χρησιμοποιεί ο Γιάννης Αναστασίου σε θέση αμυντικού μέσου. Και τα πήγε περίφημα. Στην προετοιμασία αγωνίστηκε μόνο στη φυσική του θέση, αυτή του κεντρικού αμυντικού, αλλά είναι δεδομένο πως όποτε χρειαστεί ο Παναθηναϊκός μπορεί να στηριχτεί πάνω του και για τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Έχει αποδείξει πως το… έχει, παίζει πλέον με μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε περίσταση.

Νίκος Μαρινάκης (δεξί μπακ / κεντρικός αμυντικός)

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει φτάσει ακόμα στα επίπεδα που γνωρίζαμε πριν τον σοβαρό τραυματισμό του στο ματς με τον Άρη. Η προετοιμασία του γεννάει αρκετά ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες φετινές απαιτήσεις της ομάδας. Η θέση του είναι στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Αναστασίου τον έβαλε και στο κέντρο των μετόπισθεν, δείχνοντας πως μπορεί – υπό συνθήκες – να δώσει κάποιες λύσεις. Θα πρέπει πάντως να βελτιωθεί για να αγωνιστεί.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (κεντρικός αμυντικός / δεξί μπακ)

Τον είδαμε πέρσι να αγωνίζεται σε αρκετά παιχνίδια τόσο στη μία, όσο και στην άλλη θέση. Η φυσική του είναι αυτή στο κέντρο της άμυνας, όμως η παρουσία των Ταυλαρίδη, Σάντσεθ, Κουτρουμπή, Τελάντερ έχει ανεβάσει τον ανταγωνισμό. Αντίθετα, στο δεξί άκρο υπάρχει ο Βέμερ, που δύσκολα «απειλείται» από Μπούρμπο και Μαρινάκη. Εύλογα ο Τριανταφυλλόπουλος μπορεί ακόμα και να αποτελεί την εναλλακτική λύση πίσω από τον Γερμανό στα δεξιά, αφού έχει παίξει πολλές φορές εκεί.

Κάρλος Ζέκα (αμυντικός μέσος / εσωτερικός χαφ / δεξί χαφ)

Αν ψάχνεις ένα πραγματικό… πολυεργαλείο, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι ακριβώς αυτό. Ένας ποδοσφαιριστής που έφερε στον Παναθηναϊκό ο Φερέιρα ως δεξί χαφ/εξτρέμ και πλέον έχει γίνει υπερπολύτιμο χαφ. Είτε σαν αμυντικός μέσος, είτε σαν επιθετικό χαφ, είτε σαν εσωτερικός. Είτε στο 4-4-2, είτε στο 4-3-2-1, είτε στο 4-2-2-2. Ο Ζέκα μπορεί να κάνει πολλές δουλειές. Μην ξεχνάμε πως πέρσι χρησιμοποιήθηκε μέχρι και στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ντάνιελ Πράνιτς (αμυντικός μέσος/ εσωτερικό χαφ / αριστερό μπακ)

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν συνηθίζει να μιλάει για την ατομική απόδοση παικτών, αλλά στην τελευταία του συνέντευξη στάθηκε ιδιαίτερα στον Ντάνιελ Πράνιτς. Λέγοντας πως τον εξέπληξε με την εικόνα του και τη συμπεριφορά του στην προετοιμασία. Ο Κροάτης έχει μεγάλη ποιότητα και μπορεί να προσφέρει τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Το τελευταίο το απέδειξε στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με τον Αγιαξ, όπως φυσικά το αποδεικνύει και στην Εθνική Κροατίας, όπου αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση.

Νίκος Κατλτσάς (εξτρέμ / επιθετικός)

Στη Βέροια έπαιζε κυρίως ως εξτρέμ και από αυτή τη θέση σημείωσε πολλά γκολ την περσινή σεζόν και έκανε τον Παναθηναϊκό να ασχοληθεί μαζί του και να τον αποκτήσει. Στην προετοιμασία ο Γιάννης Αναστασίου τον χρησιμοποίησε ως σέντερ φορ. Και η αλήθεια είναι πως ήταν ένας από τους καλύτερους στην Ολλανδία. Δείχνει πως «την έχει» τη θέση, μπορεί να συνεργαστεί με τους άλλους φορ και έχει καλά τελειώματα. Παίκτης που θα βοηθήσει και στα χαφ και στην επίθεση.

Σωτήρης Νίνης (εσωτερικός χαφ / δεκάρι)

Ο τρόπος με τον οποίο τελείωσε την περσινή σεζόν ο Σωτήρης Νίνης και οι εμφανίσεις που έκανε στα πλέι οφ τον απελευθέρωσαν. Ο Έλληνας διεθνής θέλει να έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα και η ποιότητά του μπορεί να του τον δώσει. Στο φιλικό με τη Μπριζ η είσοδός του «ομόρφυνε» τον Παναθηναϊκό. Και ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί να τον χρησιμοποιήσει σε περισσότερες από μία θέσεις, ανάλογα με το σύστημα. «Δεκάρι» και εσωτερικό χαφ στο 4-4-2 (στον ρόμβο), πίσω από τον επιθετικό στο 4-2-2-2, επιθετικό χαφ στο 4-3-2-1.

Μλάντεν Πέτριτς (σέντερ φορ / δεκάρι)

Η ποιότητα του Κροάτη είναι δεδομένη. Είτε παίζει σαν φορ, είτε πίσω από τους επιθετικούς, μπορεί να προσφέρει πολλά. Αυτή η ποιότητα κάνει τον Αναστασίου να τον χρησιμοποιεί κυρίως πίσω από τους φορ. «Δεκάρι» στον ρόμβο της μεσαίας γραμμής, επιθετικό χαφ στο 4-2-2-2, σέντερ φορ όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Ο Κροάτης, παρά την ηλικία του, έχει πολλά να δώσει και μπορεί να τα δώσει από πολλές θέσεις.

Βίκτωρ Κλωναρίδης (εξτρέμ / επιθετικός χαφ / σέντερ φορ)

Ο τραυματισμός που τον ταλαιπώρησε τον άφησε πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας. Έχει εξελιχθεί στον Παναθηναϊκό, όχι όμως όσο πιθανότατα θα περιμέναμε. Φέτος οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί και ο ίδιος θα πρέπει να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό. Μπορεί να αγωνιστεί σαν εξτρέμ σε ένα σχήμα με «ακραίους», ο Αναστασίου τον έβαλε ως επιθετικό χαφ στο 4-2-2-2, είναι ικανός να παίξει και σαν επιθετικός, αν υπάρξουν προβλήματα.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα