Πως θα εφαρμόσει μια συμφωνία που δεν πιστεύει ο Τσίπρας;

Πάει, θα τρελαθούμε τελείως. Την ώρα που η χώρα δίνει μάχη επιβίωσης και περίπου 7 στους 10 πολίτες θέλουν να ψηφιστεί η συμφωνία κι ας είναι κακή, ο Τσίπρας είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Την ίδια στιγμή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης ουσιαστικά σπάνε τα ταμπού και τις γραμμές, κάνουν πίσω σε βασικές θέσεις τους και ακυρώνουν τις αρχές τους βάζοντας πάνω απ’ όλα την Ελλάδα, ο Τσίπρας

μας προετοιμάζει για… δραχμούλα.

Δεν θα σχολιάσουμε τα όσα είπε για το μυστικό σχέδιο που είχε εκπονηθεί και μελετηθεί μέχρι λεπτομέρειας αλλά απορρίφθηκε όταν τρόμαξαν από τα όσα θα συνέβαιναν στην Ελλάδα. Αυτό θα κριθεί από την ιστορία για να μην πούμε τίποτε χειρότερο.

Όμως, αν είναι κάτι που ο κ. Τσίπρας είπε χθες και είναι άκρως εγκληματικό, αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να αφήσει τη χώρα στον αέρα είναι ότι θα εφαρμόσει μια συμφωνία που είναι κακή και ο ίδιος δεν την πιστεύει!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1.Ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει σε ένα κείμενο που υπέγραψε.

2.Δεκάδες βουλευτές δεν πιστεύουν στην κυβέρνηση και είναι έτοιμοι να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

3.Δεκάδες άλλοι βουλευτές θα ψηφίσουν παρ’ ότι δεν πιστεύουν ούτε λέξη και παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει… μνημονιακότεροι των μνημονιακών.

4.Ο Καμμένος και η παρέα του κάποια μέτρα θα ψηφίσουν,κάποια άλλα δεν θα τα ψηφίσουν.Δεν έχουμε καταλάβει ακριβώς.Αν ήξεραν τι τους γίνεται θα ήταν όλα καλά.

Πώς λοιπόν αυτό το πράμα που λέγεται συγκυβέρνηση θα εφαρμόσει τη συμφωνία; Πώς θα πείσει υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς να εφαρμόσουν μέτρα σκληρά αλλά αναγκαία; Πώς θα λειτουργήσει ο νέος ΦΠΑ, απολύσεις αν χρειαστούν, το Ταμείο με τα ακίνητα ή οι μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς που ο Τσίπρας δεν… διάβασε στο Μνημόνιο;

Τι μηνύματα στέλνει άραγε όταν λέει ότι αυτός δεν πιστεύει στη συμφωνία αλλά θα ήθελε να έχει κυβέρνηση τετραετίας; Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να σταθεί τέσσερις μήνες κι όχι τέσσερα χρόνια όταν έχει τον Βαρουφάκη να χαρακτηρίζει γελοιωδέστατο το κείμενο που έφερε ο πρωθυπουργός του; Και όταν η Κωνσταντοπούλου σίγουρα δεν θα καθίσει στα αυγά της ή όταν ο Λαφαζάνης λέει να «μπουκάρουν» στην ΤτΕ, να πάρουν 22 δις και μ’ αυτά να τυπώσουν χρήμα αφού πρώτα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις του… Δημοσίου αφού κανείς άλλος δεν έχει ψυχή;

Είναι πράγματι απορίας άξιο να πιστεύει ο Τσίπρας μετά από την εμφάνιση αυτή, η οποία βεβαίως ήταν μακριά από τις παλιότερες ψευτομαγκιές (αφού έγινε κι αυτός… γερμανοτσολιάς τώρα) ότι μπορούν να τον εμπιστευτούν οι πολίτες και να προχωρήσει η χώρα μπροστά.

Μάλλον πιο κοντά στην καταστροφή με ενδιάμεση στάση κάποιες εκλογές ή μια άλλη κυβέρνηση είμαστε…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα