Λοβέρδος: Ζήτημα διαφθοράς τα «φρουτάκια» – Εκκωφαντική η σιωπή της κυβέρνησης

14:35 14/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Eπαναφέροντας το ζήτημα των παιγνιομηχανών (φρουτάκια) στη Βουλή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για ζήτημα διαφθοράς που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με «εκκωφαντική σιωπή».

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι το καλοκαίρι

του 2015 ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων, Αντώνης Στεργιώτης, αυστηροποίησε τον σχετικό κανονισμό για τα «φρουτάκια» προκειμένου να προστατευτούν οι χρήστες, αλλά συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση «αποκεφάλισε» τον κ. Στεργιώτη και η νέα διοίκηση κατήργησε τους αυστηρούς περιορισμούς.

«Τον Οκτώβριο αλλάξατε τον άνθρωπο αυτό. Ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε το νέο πρόεδρο, που είπε ότι αυτή η μορφή παιχνιδιού προκαλεί εθισμό. Όμως ανέλαβε καθήκοντα και την άλλη μέρα εξέδωσε πολυσέλιδο κανονισμό που καταργεί όλους τους περιορισμούς – τα 200 μέτρα απόσταση το ένα από άλλο τα 80 ευρώ ανά παίχτη την ημέρα το ΑΦΜ να φαίνεται του παίχτη πώς παίζει αν χρωστάει στο δημόσιο. Ο πρόεδρος κατήργησε όλους τους περιορισμούς που έλεγε προκαλούν εθισμό. Υπάρχει θέμα διαφθοράς εδώ» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Αναφερόμενος στη διαβίβαση των καταγγελιών του σχετικά με χρηματισμό μέλους της Επιτροπής στην εισαγγελία ο κ. Λοβέρδος είπε ότι θα ενημερώσει την Εισαγγελία βήμα προς βήμα σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο αυτό. «Είστε ελεγχόμενοι σήμερα. Δεν ενήργησε ώστε να μου απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός. Ενήργησε η επιτροπή παιγνίων αλλά οφείλει να στείλει όλο το υλικό. Είστε τιμητές δόλιας σπίλωσης κάθε πολιτικού αντιπάλου. Δεν έχετε το δικαίωμα να ξεγλιστράτε επί θεμάτων διαφθοράς που είναι χιλιομέτρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα