Ολυμπιονίκης, ο εγκέφαλος της σπείρας με το σίδερο

21:50 28/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Ολυμπιονίκης στην πάλη, γεννημένος στη Γεωργία το 1971, ήταν ο εγκέφαλος της συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους στη Αττική απειλώντας τους με πυρωμένο σίδερο. Ο Αφταντίλ Ξανθόπουλος, 5ος ολυμπιονίκης στην πάλη στους Αγώνες στο Σίδνεϊ και με αρκετές ακόμα επιτυχίες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Πανευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς Αγώνες, συνελήφθη μαζί με άλλους 10 Γεωργιανούς -7 άνδρες και 4 γυναίκες.

Ο Ξανθόπουλος ήρθε στην Ελλάδα

το 1993 και εγκαταστάθηκε στους Αγίους Αναργύρους, μαζί με άλλους παλαιστές από την περιοχή του Πόντου. Άρχισε προπονήσεις με το τοπικό σωματείο, αλλά και με την εθνική ομάδα και δύο φορές κατετάγη 4ος στις βαριές κατηγορίες -τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1999 όσο και στο Ευρωπαϊκό του 2000.

Προκρίθηκε για τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000, όπου έλαβε μέρος στα 97 κιλά της ελευθέρας πάλης και κατέκτησε την 5η θέση. Ακολούθησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2001, η 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2002 στην Τεχεράνη και το χάλκινο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005. Μετά την επιτυχία του στο Σίδνεϊ έγινε σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

Λίγο μετά άρχισαν τα προβλήματα. Το 2001 καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών για πλαστογραφία εγγράφων ελληνοποίησης. Τον Ιούλιο του 2002 έχασε προσωρινά την υπηκοότητα, αλλά η ομοσπονδία κατάφερε να του την ξαναδώσει.

Τις πληροφορίες δημοσιεύει η κυριακάτικη Real News.

Keywords
Αναζητήσεις
ποιος ειναι ο γεωργιανος πρωταθλητης του σιδνεϊ
Τυχαία Θέματα