Στρατούλης: Η δέσμευσή μας για την 13η σύνταξη θα τηρηθεί

14:58 28/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Η δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή της 13ης σύνταξης, ως Δώρο Χριστουγέννων, θα τηρηθεί, διαβεβαίωσε στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας ότι η ρύθμιση είναι έτοιμη και αφορά 1.262.920 συνταξιούχους και μια δαπάνη ακριβώς 545 εκατ. ευρώ.

Τόνισε μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν περιλαμβάνεται στα νομοσχέδια που εξήγγειλε χθες

Παρασκευή ο πρωθυπουργός ότι έρχονται την άλλη εβδομάδα στη Βουλή, καθώς, όπως είπε, αφορά δαπάνη η οποία θα γίνει στις 20 Δεκέμβρη του 2015 και υπήρχαν άλλα ζητήματα που έπρεπε να προωθηθούν με προτεραιότητα, όπως τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση.

Σε ερώτηση για το πώς θα χρηματοδοτηθεί το μέτρο αυτό και γενικότερα πώς θα καλυφθούν οι δεσμεύσεις για προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για κοινωνικές παροχές 2 δισ., ο ίδιος δήλωσε ότι σταδιακά θα πάρει μπροστά η χώρα, θα επανεκκινήσει η οικονομία και θα αποδώσουν οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές ο κρατικός προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί και κατ” επέκταση και ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, απ” όπου και θα εξοικονομηθούν χρήματα.

Τέλος, απέκλεισε μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και προανήγγειλε κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε άμεσο χρόνο, ενώ για τις ενοποιήσεις ταμείων είπε ότι εάν από τις μελέτες προκύψει ότι πρέπει σε κάποιες περιπτωσεις να γίνουν προς όφελος των ασφαλισμένων και των ταμείων, θα γίνουν, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι όποιες εξοικονομήσεις θα υπάρξουν από τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων και όχι από μείωση συντάξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα