Βγήκαν «μαχαίρια» στον Σύριζα για την ψηφοφορία

16:48 28/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Τα τελευταία 24ωρα συμβαίνει κάτι εντυπωσιακό στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Όσοι διαφωνούν με τη συμφωνία του Eurogroup, θεωρώντας ότι έγιναν πολλές υποχωρήσεις από τις προγραμματικές δεσμεύσεις, δεν θέλουν να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή!
Αντίθετα, εκείνοι οι οποίοι εκτιμούν ότι έγινε η απαιτούμενη στροφή στο ρεαλισμό για να μην πέσει η χώρα στο γκρεμό, ζητούν να κυρωθεί από το Κοινοβούλιο.

Στην πρώτη ομάδα ανήκουν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

η οποία την καταψήφισε στην ενδεικτική ψηφοφορία που ζήτησε ο πρωθυπουργός και έγινε στην κοινοβουλευτική ομάδα. Στην ίδια γραμμή και ο υπερυπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, οι οποίοι έριξαν «λευκό» στην ίδια ψηφοφορία -δεν ψήφισαν «όχι» μόνο και μόνο επειδή συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Στη δεύτερη ομάδα ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, Αλέκος Φλαμπουράρης, και ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τι συμβαίνει;
Οι της πρώτης ομάδας θέλουν να έχει καταγραφεί η διαφωνία τους στο εσωτερικό του κόμματος και στην κοινή γνώμη, αλλά να μην υποχρεωθούν να την εκφράσουν με αρνητική ψήφο, σε μια τόσο κρίσιμη ψηφοφορία.

Τη συλλογιστική αυτή ακριβώς επιδιώκουν να ανατρέψουν οι άλλοι, με το σκεπτικό «ελάτε στη Βουλή και δείξτε αν στηρίζετε ή όχι την κυβέρνηση». Περιττό να ειπωθεί πως θεωρούν βέβαιη τη θετική ψήφο των περισσοτέρων -αν όχι όλων. Πράγμα που θα δείξει στον κόσμο ότι επρόκειτο για «τζάμπα μάγκες»...

Αλλά πέραν αυτών, κορυφαίο στέλεχος παρατηρούσε: «Είναι δυνατόν να μη γίνει η ψηφοφορία από τη στιγμή που τη ζητάει και σύσσωμη η αντιπολίτευση; Τα ίδια που έκαναν και αυτοί θα επαναλάβουμε»;

Keywords
Τυχαία Θέματα