Οι πραξικοπηματίες να εκδοθούν στην Τουρκία- Θα κατέλυαν τη δημοκρατία

18:50 16/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Ακούω και διαβάζω ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εκδόσει στην Τουρκία τους 8 αξιωματικούς, που ζήτησαν άδεια να προσγειωθούν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο, προφασιζόμενοι βλάβη στις μηχανές του. Οι υποστηρικτές της άποψης αυτής προβάλλουν το επιχείρημα ότι έχουν ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο και, συνεπώς, η περίπτωσή τους καλύπτεται από το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα από τη συνθήκη της Γενεύης.

Ας σκεφτούμε, πάντως, ότι

οι άνθρωποι αυτοί δεν εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους για λόγους εθνικούς, φυλετικούς ή θρησκευτικούς, ούτε διώχθηκαν για τις δημοκρατικές τους πεποιθήσεις. Ακριβώς το αντίθετο φαίνεται πως συνέβη. Οι ίδιοι επιχείρησαν να καταλύσουν τη δημοκρατία, συμμετέχοντας στο παξικόπημα, σύμφωνα με το εναντίον τους κατηγορητήριο.

Και δεν έχει καμιά σημασία αν επιχείρησαν να εκτοπίσουν ένα αυταρχικό καθεστώς. Διότι ο Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να πολιτεύεται σαν σουλτάνος, ωστόσο έχει εκλεγεί πρόεδρος με δημοκρατικές εκλογές, όπως επίσης και το κόμμα του το (ΑΚΡ) κυβερνά την Τουρκία μέσα από ελεύθερες διαδικασίες, στις οποίες εκφράστηκε η θέληση των Τούρκων πολιτών.

Μπορεί, λοιπόν, ο Ερντογάν να βρίσκεται σε μεγαλομανιακό παραλήρημα και να κυνηγά όποιον του ασκεί κριτική -ακόμη και αν εκείνος είναι Γερμανός ή Βρετανός πολίτης- όμως τηρεί τις βασικές πρόνοιες του Συντάγματος. Αντίθετα, οι πραξικοπηματίες επιχείρησαν να βάλουν σε «γύψο» το Σύνταγμα, βγάζοντας στους δρόμους τα τανκς, βομβαρδίζοντας το Κοινοβούλιο και το ξενοδοχείοπου παραθέριζε ο πρόεδρος της χώρας, καταλαμβάνοντας τηλεοπτικούς σταθμούς και σκοτώνοντας δεκάδες άμαχους και απροστάτευτους πολίτες.

Συνεπώς, η ελληνική κυβέρνηση δε νομίζω πως πρέπει να έχει κανένα δίλημμα. Το ταχύτερο πρέπει να εκδόσει τους Τούρκους αξιωματικούς για να δικαστούν στη χώρα τους, σύμφωνα με τους νόμους και τα θέσμια της γειτονικής χώρας.

ΥΓ Οι φωτογραφίες του τουρκικού ελικοπτέρου είναι από το rodopinews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία-,tourkia-