Στόχος της τουρκικής κυβέρνησης ο Γκιουλέν – Επαναφορά θανατικής ποινής;

18:10 16/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος αναφέρθηκε στην έκδοση στην Τουρκία του Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ αλλά και στο ενδεχόμενο να επανέλθει η θανατική ποινή.

Όπως τόνισε ο Γιλντιρίμ: «Η ποινή του θανάτου έχει αφαιρεθεί από το τουρκικό νομικό σύστημα». Πρόσθεσε, όμως, πως το απόγευμα θα συνέλθει η εθνοσυνέλευση για τις εξελίξεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, για να λάβει αποφάσεις «ως προς το αν θα γίνουν νομικές ρυθμίσεις. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση μαζί με τους ηγέτες των

υπόλοιπων κομμάτων».

Ερωτηθείς αν θα επιμείνει πιο έντονα η Τουρκία για την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε: «Ο άνθρωπος αυτός είναι αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης. Ειδικά μετά τα χθεσινά γεγονότα, δεν βλέπω ότι μπορεί να υπάρξει χώρα που θα τον στηρίξει. Αν υπάρξει χώρα που θα τον στηρίξει, αυτή η χώρα δεν θα είναι φιλική προς την Τουρκία».

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αποδίδει την απόπειρα πραξικοπήματος στον χώρο του Γκιουλέν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι «η 15η Ιουλίου είναι πλέον γιορτή της δημοκρατίας» και ευχαρίστησε τους οπαδούς του κόμματος που από χθες τη νύχτα βγήκαν στους δρόμους και όπως είπε «έδωσαν τη δέουσα απάντηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στόχος, Γκιουλέν – Επαναφορά,stochos, gkioulen – epanafora