«Ξύπνησε» η ΕΡΤ και κέρδισε -Πρώτο το Mega από τα ιδιωτικά κανάλια…

16:57 16/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Η ΕΡΤ ξύπνησε από τον… βαρούχειο ύπνο της Πέμπτης, όταν έριξε «μαύρο» στο μακελειό της γαλλικής Νίκαιας, και χθες βράδι κάλυψε το πραξικόπημα της Τουρκίας με υποδειγματικό τρόπο. Φαίνεται ότι το καθολικό «κράξιμο» που έπεσε από όλα τα media για την αθλιότητα της Πέμπτης, κινητοποίησε τους ιθύνοντες. Αποτέλεσμα: η έκτακτη εκπομπή για την Τουρκία, με παρουσιαστή τον

Πάνο Χαρίτο, κέρδισε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των τηλεθεατών.

Πρώτο από τους ιδιωτικούς σταθμούς ήταν το Mega, που κανείς δεν περίμενε να μπει στο παιχνίδι της ενημέρωσης με απλήρωτο προσωπικό επί τρίμηνο, και σχεδόν σβησμένες μηχανές. Και, όμως, μίλησε η «ψυχή» του επό πολλά χρόνια «πρωταθλητή». Λίγο μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος άρχισαν να καταφτάνουν στο κανάλι της Μεσογείων δημοσιογράφοι, παραγωγοί και τεχνικοί. Την παρουσίαση της έκτακτης εκπομπής ανέλαβε ο Δημήτρης Τάκης και τον πλαισίωσαν πολιτικοί συντάκτες, ρεπόρτερ, συντάκτες του διεθνούς ρεπορτάζ και ανταποκριτές. Ο κόσμος, που κοντεύει να βγάλει το Mega από το τηλεκοντρόλ του, αντάμειψε την προσπάθεια και το έφερε στην κορυφή των ιδιωτικών σταθμών.

Εξαιρετική ήταν ξανά η εικόνα του Σκάι, που είχε κυριαρχήσει το βράδι της Πέμπτης, με τα δραματικά γεγονότα της Νίκαιας, όταν απουσίαζαν και η ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια. Με τη Σία Κοσιώνη στην παρουσίαση και δίπλα της τον βαθύ γνώστη των τουρκικών πραγμάτων Παύλο Τσίμα, μετέδωσε με ψυχραιμία και επάρκεια τις εξελίξεις, που άλλαζαν πρόσημο από λεπτό σε λεπτό. Η τηλεθέασή του ήταν ελάχιστα μικρότερη από εκείνη του Mega -πράγμα που επιβεβαίωνει ότι έχει δυναμώσει πολύ στο ενημερωτικό κομμάτι, λόγω της φθίνουσας πορείας του άλλοτε μεγάλου καναλιού.

Χαμηλές ήταν οι «πτήσεις» του Αντέννα και του Alpha, που δεν έχουν παράδοση σε τέτοιες μεταδόσεις, ενώ το Star δεν διέκοψε καθόλου το πρόγραμμά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα