Οι πλειστηριασμοί «κρίνουν» την τρίτη αξιολόγηση

11:36 9/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ιδιαίτερη σημασία έχει η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προκειμένου να θωρακισθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ενόψει και των stress tests τον Μάρτιο του 2018.

Μάλιστα, είναι τόσο σημαντική η έναρξή τους που από αυτό εξαρτάται η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Οι πλειστηριασμοί θεωρούνται ένα από τα βασικά «εργαλεία» για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Κυβερνητικό non paper που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες βράδυ συνόψιζε το μήνυμα Τσακαλώτου στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Η υποχρέωση να πληρώνουν οι στρατηγικοί

κακοπληρωτές τα χρέη τους στις τράπεζες είναι σταθερή θέση της κυβέρνησης και φυσικά και του υπουργού Οικονομικών. Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα, ώστε να μην κρύβονται αυτοί οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πίσω από επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων».

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ φέρεται να επέμεινε ότι η πρώτη κατοικία ως 300.000 προστατεύεται.
Ωστόσο, δεν είναι γνωστό τι θα γίνει από την 1.1.2018 για τα δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία τα οποία προστατεύονται από την πώληση σε fund μόνον ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

The post Οι πλειστηριασμοί «κρίνουν» την τρίτη αξιολόγηση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα