Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης

11:29 9/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ομιλία απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ευρωαραβική Διάσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον αραβικό κόσμο να αξιοποιήσει την επενδυτική ευκαιρία που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα.

«Υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα

βγαίνει από την κρίση, η Ελλάδα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης και αυτό δεν το δείχνουν μόνον οι αριθμοί» είπε ο Αλεξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα αποτελεί μια κρίσιμη γεωπολιτικά χώρα και ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Όπως υπογράμμισε αναφερόμενος στους ιστορικούς δεσμούς της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο «η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αναβαθμίσει τον διεθνή της ρόλο μόνο αν συνεργαστεί με τον αραβικό κόσμο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και στην Υεμένη, με αποφασιστικότητα, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και παράλληλα μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος».

The post Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα