''na καλλιεργησουν τα χωραφια τουσ''...

15:16 24/4/2015 - Πηγή: Fimotro
«Να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους», κάλεσε τους αγρότες της χώρας ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης...
και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, επισημαίνοντας ότι για κάποιους οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις δεν οδήγησαν σε ολοκληρωτική καταστροφή.

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της τελετής των εγκαινίων της 1ης Freskon της ΔΕΘ-Helexpo, ο κ. Αποστόλου σε ερώτηση αναφορικά με το τι θα γίνει με τα δικαιώματα των αγροτών, που είδαν τα χωράφια τους να καταστρέφονται από τις πλημμύρες επισήμανε: «μόλις μας επιτρέψουν οι συνθήκες, δηλαδή λίγο ακόμα να φύγουν τα νερά, θα γίνει μια καταγραφή
όλων αυτών των εκτάσεων, είτε που είχαν καλλιέργεια και καταστράφηκε, είτε αυτών που δεν μπόρεσαν να καλλιεργηθούν. Ολοκληρώνοντας έτσι και το χρόνο της δυνατότητας για να καλλιεργηθούν, γιατί μπορεί αύριο μεθαύριο να καλλιεργηθούν. Εμείς καλούμε τους αγρότες να πάνε να καλλιεργήσουν».

Πάντως, σε περίπτωση που καταστεί αδύνατη η καλλιέργεια εκτάσεων λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ο κ. Αποστόλου διαβεβαίωσε ότι «θα καταγραφούν αυτές οι εκτάσεις και βεβαίως μέσα στις πρώτες επαφές που θα κάνουμε με την ευρωπαϊκή επιτροπή θα ζητήσουμε τεκμηριωμένα τα δικαιώματα που αφορούν αυτές τις εκτάσεις που δεν καλλιεργήθηκαν να ισχύσουν αλλά και επιπλέον επειδή θα υπάρξει μια απώλεια εισοδήματος θα δούμε σε συνεννόηση με την ευρωπαϊκή επιτροπή μήπως μέσα από διαδικασίες ντεμίνιμες καλύψουμε και ένα μεγάλο κομμάτι του εισοδήματος που χάθηκε».
Keywords
Τυχαία Θέματα