Ο Τραμπ απέλυσε τον επικεφαλής του FBI – Ανεπαρκής ο Τζέιμς Κόμεϊ

08:37 10/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ιδιαιτέρως θερμός μαζί του κατά την υποδοχή του Τζέιμς Κόμεϊ μαζί με τους υπόλοιπους αξιωματούχους των αρμόδιων υπηρεσιών, στο Οβάλ Γραφείο μετά την εκλογή του, δεν δίστασε να τον… απολύσει ως ανεπαρκή!

Ο γενικός εισαγγελέας Τζεφ Σέσιονς πρότεινε στον Ντόναλντ Τραμπ την απόλυση του Κόμεϊ καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί σε πλήθος πολιτικών αντιξοοτήτων από τις εκλογές του 2016.

«Παρότι

εκτιμώ ιδιαίτερα την ενημέρωσή μου από εσάς τρεις ξεχωριστές φορές ότι δεν υπόκειμαι σε έρευνα, ωστόσο συμφωνώ με την κρίση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν είστε σε θέση να ηγηθείτε αποτελεσματικά της Υπηρεσίας. Είναι απαραίτητο να βρούμε νέα ηγεσία για το FBI που να επαναφέρει τη δημόσια εμπιστοσύνη και πίστη στη ζωτικής σημασίας αποστολής του, της επιβολής του νόμου» γράφει στην επιστολή του προς τον απολυθέντα επικεφαλής του FBI ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η αιφνίδια απόλυση έρχεται έπειτα από την έρευνα που είχε διατάξει ο Κόμεϊ στα email της Κλίντον 11 ημέρες πριν από την προεδρική εκλογή κάτι που οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι της στοίχισε την προεδρία, ενώ ηγείτο της έρευνας για παρέμβαση Ρώσων χάκερ στην εκλογική διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα