Ο Τσίπρας δίνει στους υπουργούς του μία… δεύτερη ευκαιρία

O ανασχηματισμός μπορεί να περιμένει… μετά το καλοκαίρι

Γράφει ο Πολιτικός

O ανασχηματισμός μπορεί να περιμένει…Το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σαφές: Δεν ήρθε ακόμη η ώρα για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα γιατί “πρέπει να τρέξουμε”, όμως κάποια στιγμή αυτές θα γίνουν. Όπως άλλωστε είχε γράψει πρώτο το enimerosi24 όταν είχαν κυκλοφορήσει τα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό

σχήμα μετά το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας.

Ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να προχωρήσει άμεσα κι ενώ καλά καλά δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους δανειστές σε διορθωτικές κινήσεις. Το είπε με τον τρόπο του όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε στα τελευταία δύο υπουργικά συμβούλια. Τονίζοντας απευθυνόμενος προς τους υπουργούς πως δεν έχουν πλέον το “άλλοθι” της διαπραγμάτευσης και βάζοντάς τους ένα πλάνο πέντε μηνών για να το υλοποιήσουν.

Μάλιστα τα σημειώματα που ζήτησε και πήρε το πρωθυπουργικό γραφείο από τους υπουργούς ήταν για σχεδιασμό πενταμήνου. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι ακόμη και οι υπουργοί που υστερούν πρέπει να έχουν μέσα στους επόμενους μήνες μία δεύτερη ευκαιρία. Και για το λόγο αυτό τούς δίνει τη δυνατότητα να “τρέξουν” το έργο της αρμοδιότητάς τους με βάση τα σημειώματα που οι ίδιοι συνέταξαν.

Ως τότε θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο κύκλος της συμφωνίας με τους δανειστές. Επομένως η χώρα θα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και θα ξεκινήσει δοκιμαστικά την έξοδό της στις αγορές. Προτού ολοκληρωθεί αυτός ο σημαντικός κύκλος που ανοίγει ένα νέο ορίζοντα για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη ο Αλέξης Τσίπρας θα περιμένει, θα ελέγχει και θα κρίνει.

Ανασχηματισμός χωρίς να αλλάξει ο υπουργός Οικονομικών δεν θα έχει κανένα νόημα υπαινίσσονται κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας πως μόνο όταν Τσίπρας και Τσακαλώτος αποφασίσουν από κοινού ότι ο σημερινός “τσάρος” θα μπορούσε να αναλάβει ένα νέο ρόλο τότε ο πρωθυπουργός θα εξέταζε την πιθανότητα να τον κάνει. Οπωσδήποτε μετά το καλοκαίρι.

The post Ο Τσίπρας δίνει στους υπουργούς του μία… δεύτερη ευκαιρία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα