Ντομπρόβσκις: Ένα «Ναι» θα σημάνει ότι οι Έλληνες θέλουν λύση

11:59 3/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Για το πολιτικό μήνυμα που θα στείλουν οι Έλληνες στην υπόλοιπη Ευρώπη την Κυριακή, μίλησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Ένα «Ναι» θα σημαίνει ότι οι Έλληνες επιθυμούν να εργαστούν στενά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης για να βρεθεί μια λύση», ένα «Όχι» όμως «θα καθιστούσε ακόμη μεγαλύτερες τις διαφορές και

θα περιέπλεκε την εξεύρεση λύσης».

Υπογράμμισε ωστόσο ότι «η απόφαση εναπόκειται στον ελληνικό λαό».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι η επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα δεν θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας. «Το αντίθετο», είπε.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η πόρτα των διαπραγματεύσεων παραμένει ανοικτή. Όμως για να καταλήξουμε σε λύσεις θα πρέπει και οι δύο πλευρές να συμμετέχουν εποικοδομητικά» σημείωσε.

«Τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρχε η αίσθηση ότι οι δύο πλευρές μπορούσαν να κατανοήσουν η μία την άλλη. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας συνομιλούσαν απευθείας. Το ότι μετά η ελληνική κυβέρνηση διέκοψε τις διαπραγματεύσεις μας εξέπληξε όλους», υπογράμμισε.

«Βρισκόμασταν κοντά σε μια λύση», συμπλήρωσε. «Η παρούσα κατάσταση θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί», εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Δείτε την εξέλιξη των προηγούμενων ετών: Η Ελλάδα βρισκόταν στον δρόμο της ανάπτυξης. Είχαν δημιουργηθεί 100.000 θέσεις εργασίας, η επιστροφή στις αγορές ήταν κοντά. Η Επιτροπή ανέμενε ανάπτυξη στην Ελλάδα ύψους 2,5% στο τέλος του 2015» ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα