Αλεξη, «καλοχαιρετα τους πεζους οταν καβαλικεψεις για να σε χαιρετουν κι αυτοι οταν θα ξεπεζεψεισ!»

11:51 3/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την
εξευτελίζεις»
Κ.Π. Καβάφης
Θέλοντας να δώσω μια άλλη διάσταση σε μια εμφυλιοπολεμική κρίση μετάγγισης στην...
Ελληνική κοινωνία, με το ερώτημα «Ναι» η «Όχι» σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα, αφιέρωσα σε όσους αγαπούν το λαό την Πατρίδα και το Έθνος, αυτούς τους στίχους του Κώστα Καβάφη από το «'Οσο μπορείς».

Θέλω να θυμίσω επίσης,
σε όσους διεγείρουν το θυμικό του Ελληνικού λαού, με το σχιζοφρενικό τους μυαλό, διαπράττουν έγκλημα κατά της Πατρίδας. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ελπίδα και οξυγόνο στον Έλληνα. Τον πίστεψε, τον αγάπησε, σαν ένα νέο πολιτικό-όπως κάποτε και τον Ανδρέα Παπανδρέου-που έβλεπε στο προσωπό του το νέο ανερχόμενο αστέρι της πολιτικής. Το νέο ηγέτη, που έβγαινε για πρώτη φορά από τα σπλάχνα της αριστεράς και του έδωσε την ευκαιρία να κυβερνήσει και να δείξει τις ικανοτητές του. «Αρχή άνδρα δείκνυσι». Πολύ γρήγορα όμως φάνηκε ότι ήταν πολύ «κοντός» για το ύψος που χρειαζόταν για να πετύχει τους στόχους που έταξε στο λαό του!

Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις ανέλαβε την εξουσία, άπειρος ανεκπαίδευτος στην πολιτική, καβάλησε το «Βουκεφάλα» και πήγε κατ΄ευθείαν να κόψει το «γόρδιο δεσμό» χωρίς μάχες, πολέμους και σπαθί!!! Αγνόησε φίλους και συμμάχους, και μέσα από μία επιθετική κυβερνητική ρητορική και ακραίες φωνές πολλών στελεχών του, έμεινε γρήγορα χωρίς συμμαχίες και απομονώθηκε από την ευρωπαϊκή οικογένεια!

Πίστεψε ότι με τη σκληρή στάση απέναντι των ευρωπαίων φίλων και συμμάχων θα μπορούσε να κερδίσει πολύ περισσότερα απ΄όσα του προσφέρανε. Έπεσε όμως στην παγίδα των σκληροπυρηνικών με αρνητικά αποτελέσματα, και μια Ελλάδα πλήρως απομονωμένη και αποκομμένη από το ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι, που οδηγεί στο πουθενά.

Με το δημοψήφισμα ο Αλέξης, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Τι θα βγάλει το «κουτί της Πανδώρας» είναι άγνωστο. Το βέβαιο είναι ότι η κίνηση αυτή του Αλέξη οδηγεί τη χώρα τη συγκεκριμένη στιγμή στο διχασμό, με το δίλλημα εντός η εκτός Ευρώπης. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο λαός στις κρίσιμες στιγμές του Έθνους έδειξε ωριμότητα για τη σωτηρία της Πατρίδας. Με ένα «όχι», η χώρα μπαίνει σε μια «δίνη» με άγνωστο προορισμό και αποτέλεσμα.

Απόψε, ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην πλατεία Συντάγματος για να πείσει το λαό ότι ακολουθεί το σωστό ...δρόμο! Μέχρι τώρα, 5 μήνες διακυβέρνησης τα λάθη που έχει κάνει είναι τραγικά. Ίσως το αρχικό ρητό-παροιμία: « Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις», να είναι το «κύκνειο άσμα» μιας σύντομης πολιτικής σταδιοδρομίας!

Ο Αλέξης, είναι νέος, έχει ακόμη μέλλον. Στο πλήθος που θα ζητωκραυγάζει το «όχι» και θα υβρίζουν τους δανειστές και πιστωτές μας, που ταπείνωσαν έναν ολόκληρο λαό, ας είναι ειλικρινής απεναντί τους. Να μην εμφανιστεί με το πρόσωπο του Ιανού. Για όλα τα όσα μύρια «κακά» δεν ευθύνονται μόνο οι ξένοι, ας αναλογιστεί και ο ίδιος τις δικές του ευθύνες. Μια ευχή μόνο, να επικρατήσει ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ηρεμία, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Ο ελληνικός λαός, από αυτή τη δοκιμασία πρέπει να βγει πιο δυνατός και ενωμένος τη Δευτέρα το πρωί. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών εάν το αποτέλεσμα δεν δικαιώσει την κυβέρνηση. Η Ελλάδα σήμερα είναι χωρισμένη στα δυο, με ένα δημοψήφισμα «παρωδία» όπως το χαρακτηρίζουν, άνθρωποι όλων των κοινωνικών στρωμάτων.

Εκείνο που μπορώ να σας πω από την εμπειρία μου και το κλίμα που επικρατεί στα διεθνή ΜΜΕ και τους συναδέλφους που συρρέουν απ΄ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, έρχονται οργανωμένοι σαν να πηγαίνουν σε πόλεμο. Ακόμη και με μάσκες έχουν εφοδιαστεί! Ας διαψεύσουμε τις ξένες Κασσάνδρες, και να μην γίνουμε για μια ακόμα φορά «περίγελο» στα αδηφάγα στόματα των διεθνών ΜΜΕ, και την παγκόσμια κοινότητα να μας χλευάζει.

Και ένα ερώτημα: Έχει αναλογιστεί κανείς, τι μέλει γεννάστε, εάν το ΣτΕ, μια στο εκατομμύριο ακυρώσει το δημοψήφισμα; Εδώ σε θέλω Κάβουρα!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα