Η Κύπρος απέσυρε 1,5 εκατ. ευρώ από ελληνική τράπεζα στις 19 Ιουνίου

10:07 3/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους απέσυρε στις 19 Ιουνίου από ελλαδική τράπεζα στην Αθήνα ποσό €1, 5 εκατ. «επαναπατρίζοντας» τα χρήματα στην Κύπρο σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα στην κυπριακή εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η ενέργεια αυτή έγινε παρά τη διαφωνία του υπουργείου Εξωτερικών και την έντονη αντίδραση του πρέσβη, Κυριάκου

Κενεβέζου, που θεώρησαν πως στη φάση αυτή και τις δυσκολίες που βιώνει η Ελλάδα, η μεταφορά θα ήταν λάθος και δίνει αρνητικά μηνύματα.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως επειδή το πόσο είναι μεγάλο, περιήλθε σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την ενέργεια αυτή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών είχε διαφωνήσει για την απόφαση αυτή.

Η Γενική Λογίστρια του κράτους, Ρέα Γεωργίου, ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» πως η μεταφορά χρημάτων πίσω στην Κύπρο, αποτελεί «συνήθης πρακτική» μια και συγκεντρώθηκαν πολλά λεφτά που έπρεπε να επιστραφούν. «Δεν κάναμε τίποτε διαφορετικό από τη συνήθη πρακτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα