Νικ Κύργιος: Ο 19χρονος που απέκλεισε τον Ναδάλ κατάγεται από την Ελλάδα

12:41 2/7/2014 - Πηγή: Aixmi

Είναι μόλις 19 χρονών, έχει καταγωγή από την Ελλάδα και μόλις χθες άρχισε να γράφει τη δική του ιστορία στο παγκόσμιο τένις. Ο Νικ Κύργιος, από την Αυστραλία κατάφερε… το ακατόρθωτο! Με μία μεγαλειώδη εμφάνιση, νίκησε τον κορυφαίο τενίστα Ράφα Ναδάλ, αφήνοντας άφωνους τους θεατές και πέρασε στα προημιτελικά του Γούιμπλεντον, όπου θα αντιμετωπίσει τον νούμερο 8 στην παγκόσμια κατάταξη, Μίλος Ράονιτς.

Να σημειωθεί ότι ο Κύργιος βρισκόταν μέχρι χθες στο νούμερο 144 του ταμπλό και με τη νίκη του έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής εκτός Top 100, που κατάφερε να κερδίσει Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σε major.

Ο νεαρός τενίστας, είναι γεννημένος στην Καμπέρα της Αυστραλίας. Η μητέρα του κατάγεται από την Ινδονησία και ο πατέρας του Γιώργος, από ένα ορεινό χωριό των Ιωαννίνων. Μιλώντας στα «ΝΕΑ» πριν από λίγους μήνες είχε πει ότι δεν έχει καταφέρει να έρθει ακόμη στην Ελλάδα και ότι γνωρίζει μόνο ορισμένες ελληνικές φράσεις.

Όσο για την απίστευτη νίκη του επί του Ναδάλ, ο Νικ Κύργιος σχολίασε: «Νομίζω ότι ήμουν σε άλλο επίπεδο. Επαιξα εξαιρετικό τένις. Το σερβίς μου ήταν πράγματι εξαιρετικό, αλλά είχα ένα πρόβλημα με τις επιστροφές μου. Πρέπει να πιστεύεις ότι μπορείς να νικήσεις σε έναν συγκεκριμένο αγώνα, όπως ήταν αυτός, και εγώ το πίστευα».

Keywords
Τυχαία Θέματα