Γιατί θα ξαναδαγκώσει ο Σουάρες

12:41 2/7/2014 - Πηγή: Aixmi

Πίτ Μπουλ, Κόμης δράκουλας, Βρυκόλακας, Ζόμπι,Βαμπίρ, Κανίβαλος είναι μερικά απο τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία στόλισε ο διεθνής τύπος – και με το δίκιο του- τον Λουίς Σουάρς, επιθετικό της Λίβερπουλ και της Εθνικής Ουρουγουάης.

Αυτή η αδικαιολόγητη, απαράδεκτη, παραβατική και βίαιη συμπεριφορά δεν οφείλεται μόνο στην τρέλα της στιγμής ή στην αυξημένη αδρεναλίνη εξαιτίας της ανταγωνιστικής έντασης των στιγμών αλλά και στο γεγονός ότι ο Σουάρες καλλιέργησε το μίσος του για την ήττα από

μικρό παιδάκι.

Στα επτά του βρέθηκε στην κυριολεξία στον δρόμο όταν οι γονείς του χώρισαν εξαιτίας του αλκοολικού και βίαιου πατέρα του. Εγκαταλελειμμένος και κακοποιημένος από τον πατέρα του και παραμελημένος από τη μητέρα του, μετακόμισε μαζί της και με τους τρεις αδερφούς του και τις 2 αδερφές του στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, το Μοντεβίδεο. Εκεί πολύ γρήγορα εξελίχθηκε από αγριμάκι σε μεγάλο αλάνι που αντί για νερό έπινε αλκοόλ κι όποτε ένοιωθε αδικημένος κατέφευγε στην βία.

Από την κάθοδο στην κόλαση φαίνεται να τον έσωσαν η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και η γυναίκα του Σοφία Μπάλντι που την γνώρισε όταν ήταν ακόμη και οι δυο στην εφηβική ηλικία.

Έκτοτε, εκτός από τις επιτυχίες του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα αρκετές φορές απασχόλησε τον τύπο με τις λυσσαλέες δαγκωματιές του σε αντιπάλους ποδοσφαιριστές, τις ρατσιστικές προσβολές σε άλλους και για τον εκρηκτικό, νευρικό του χαρακτήρα τον οποίο μαρτυρά το διαβολικό του χαμόγελο που είναι μονίμως χαραγμένο στα μεγάλα του χείλη.

Τελευταίο επεισόδιο που θεωρείται και μαύρη στιγμή στην διεθνή του καριέρα η αποβολή του από το Μουντιάλ για την διάσημη δαγκωματιά του στον Ιταλό Τζιόρτζιον Κιελίνι η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου.

Παρά τον αποκλεισμό του από εννέα αγώνες της Εθνικής Ουρουγουάης και την τετράμηνη απαγόρευση συμμετοχής σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ο Σουάρες αναμένεται να ξαναχώσει τα σκυλόδοντα του στην πλάτη συναθλητών του όταν ξαναβρεθεί σε αγωνιστικό χώρο.

Ο λόγος ;

Γάλλοι ψυχολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ζωώδης συμπεριφορά του οφείλεται στα άσχημα βιώματα της παιδικής του ηλικίας από την οποία κληρονόμησε μια πολύ σπάνια ψυχολογική διαταραχή.

Αν δεν την πάρει στα σοβαρά και δεν ακολουθήσει συγκεκριμένη θεραπεία αναμένεται πολύ γρήγορα να ξαναρχίσει τις δαγκωματιές που μόνο με φίμωτρο θα μπορούσαν να αποφευχθούν . Για να δεχθεί, όμως, να υποβληθεί σε θεραπεία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα και τον άσχημο αντίκτυπο που έχει για τον ίδιο και για τις ομάδες που εκπροσωπεί η συγκεκριμένη πράξη.

Δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει, καθώς όχι μόνο δικαιολόγησε την συμπεριφορά του λέγοντας ότι δάγκωσε γιατί έχασε την ισορροπία του, αλλά και γιατί κανείς από το περιβάλλον του ή τους συμπαίκτες του δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι σήμερα ώστε να τον βοηθήσουν για να απαλλαγεί από αυτήν την απαίσια συνήθεια.

Την ίδια ώρα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουρουγουάης διαβεβαιώνει ότι η δαγκωματιά στον Τζιόρτζιο Κιελίνι είναι φωτομοντάζ, ενώ ο Σουάρες δέχεται την υποστήριξη των συμπολιτών, των συναθλητών του ακόμη και του ίδιου του Μαραντόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα