Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την…»πλατεία» του!

12:41 2/7/2014 - Πηγή: Aixmi

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την ηλεκτρονική «πλατεία» του, δηλαδή την εσωκομματική επικοινωνία των μελών και των στελεχών του με το σύστημα των google groups.

Οι λόγοι αδιευκρίνιστοι για τους «έξω».

Για τους «μέσα», που γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και συμπεριφορές, οι λόγοι είναι σαφέστατοι: Η ηλεκτρονική

«πλατεία» του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταντήσει ρωμαϊκή αρένα!

Δεν υπήρχε γωνιά των google groups του ΣΥΡΙΖΑ, όπου να μη «παραμόνευαν» τουλάχιστον δύο «σύντροφοι», τροχίζοντας μαχαίρια και περιμένοντας την αφορμή για φασαρία -τις περισσότερες φορές για ψύλλου πήδημα!

Ακόμα και στο παραπέντε των εκλογών οι σαματατζήδες δρούσαν σχεδόν καθημερινά, ενώ κάποιοι άλλοι φαινομενικά ήπιοι και «πολιτισμένοι»αλλά στην ουσία πανέτοιμοι για χυδαία αθυροστομία, έγραφαν άρθρα επί παντός επιστητού χρησιμοποιώντας ακόμα και σε τίτλους σκληρές αγοραίες εκφράσεις!

Κλείνει, λοιπόν, αυτή την «πλατεία» ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι απορίας άξιον πως θα μπορέσει να πιάσει την αυτοδυναμία, αφού έχουν ήδη αποκλεισθεί από την ενημέρωση και τον διάλογο των google groups υπερδραστήρια μέλη με την αιτιολογία ότι σε άλλη συνοικία κατοικούν και σε άλλη είναι οργανωμένοι!

Μαζί με αυτούς τους κομματικούς «ετεροδημότες» έχουν αποκλεισθεί από την ηλεκτρονική ενημέρωση και τον ηλεκτρονικό διάλογο ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μέσω της «πλατείας» του κόμματος έκαναν ευρύτερα γνωστό το έργο τους μέσα και έξω από τη Βουλή, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται από αρκετούς «συντρόφους» ότι «αυτοδιαφημίζονται προκλητικά»!

Η «άνωθεν» απόφαση για το κλείσιμο της «πλατείας», χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους «παρακάτω» και ο άμεσος αποκλεισμός των «ετεροδημοτών» και των βουλευτών προτού μπει το «λουκέτο» στην «πόρτα» της «πλατείας» έχει δημιουργήσει μεγάλο εκνευρισμό στο χώρο των απλών μελών, εκεί δηλαδή όπου όλα τα κόμματα εναποθέτουν την πάσα ελπίδα τους για την αποτελεσματικότητα της δράσης τους…

Σύμφωνα με προτάσεις που γίνονται στην «κορυφή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης από ψύχραιμους «συντρόφους» της «βάσης», τη θέση της υπό κατάργησιν «πλατείας» πιθανότατα θα πάρει ένα πλατύ «ηλεκτρονικό συμπόσιο» στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Το «συμπόσιο» υπάρχει ήδη στην κομματική ιστοσελίδα, αλλά δεν είναι αξιοποιημένο ούτε από τους οργανωμένους ΣΥΡΙΖαίους, ούτε και από τους οπαδούς και τους απλούς ψηφοφόρους.

Δεν είναι λίγα τα μέλη του κόμματος που υποστηρίζουν το «ηλεκτρονικό συμπόσιο», από το οποίο, όπως λένε, θα υπάρξει «μεγάλο όφελος»: Θα αυξηθούν οι επισκέψεις στην κομματική ιστοσελίδα και οι αναγνώστες των αναρτημένων κειμένων.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι από τις εκλογές του Μαϊου, μέχρι σήμερα έχει, διπλασιασθεί ο αριθμός των επισκεπτών της ιστοσελίδας. Από περίπου 500 επισκέπτες που είχε η ιστοσελίδα καθημερινά πριν από τις εκλογές, τώρα οι επισκέπτες έχουν φτάσει τους χίλιους.

Το «συμπόσιο»-λένε οι υποστηρικτές του- βοηθάει στην υλοποίηση του στόχου του κόμματος να ξεπερασθούν οι 6.000 επισκέψεις».

Η μαύρη αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έπιανε με το ζόρι το 4%, είχε πάνω από 6.000 επισκέψεις και λίγο μετά τις εκλογές του 2012 είχε πιάσε το νούμερο των 8.000 επισκέψεων καθημερινά.

Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει την πόρτα της κυβερνητικής εξουσίας η ιστοσελίδα του έχει καμιά χιλιάδα επισκέψεις και το «συμπόσιό» σχεδόν φυτοζωεί, όπως φυτοζωεί και η κομματική εφημερίδα του.

Σ´αυτή τη δύσκολη καμπή της δράσης του το κόμμα κλείνει την «ηλεκτρονική πλατεία» του βάζοντας πιπέρι στη γλώσσα και των «κακών»και των ¨καλών» παιδιών του!

Όταν πονάει το κεφάλι, το κόβεις και ξεμπερδεύεις!

Εύκολη λύση…

Keywords
Τυχαία Θέματα